7 Tips til valg af den Perfekte brudekjole

Når unge piger bruger den matematiske klasse til at dagdrømme om bryllupper (i stedet for at vinde vm i fodbold, for ikke at sige, at de kunne gøre begge dele), hvad drømmer de om? – Den perfekte brudekjole, selvfølgelig: En kjole i hvid satin med midtsløyfe og langt slæb. Perfekt, næsten usynlige mønstre og sidst, men ikke mindst, de perfekte sko.

Der er få andre lejligheder i vores moderne verden, hvor kvinden er i en situation, hvor hun kan bære en hvid, eventyraktig og en fantastisk kjole, for ikke at nævne en krystalltiara eller blank, hvid prinsessesko, hvor det hele ender i en 2 meter lang kjoleslæb. Det er ikke underligt, at så mange brude start bryllupsforberedelsene med kun brudekjolen.

brudepar

Mange af disse brude

Mange af disse brude er heldig. Det er muligt at de er på udkig både høj og lav, og trodser den overfyldte varehuse og løbende brudesalonger, men til sidst, de står ansigt til ansigt med “Ja, Ja!”. De ved, at dette er den perfekte brudekjole, fordi de næsten tårer begynder at warble, eller så siger hendes mor, eller hendes venner med tårer i øjnene, eller så tude, de er alle på samme tid.

Andre brude

Andre brude, der ikke er så heldig. De har søgt lige så hårdt, arbejdede sig gennem brudesalonger og bryllupsbutikker, måske for uger og måneder – men de finder ikke kun “Ja, Ja!”. I stedet har de fundet tre eller fire udbydere, hvor alle er behageligt og har den rette service, men der er ikke frempå nok til at fortælle bruden, at hun skal stoppe med at lede, og fortsætte resten af de planlægning, så som at tage op jage lidt senere. Disse brudene har det lidt hårdere, når de vælger deres bryllup kjole.

Her er nogle tips til at vælge den perfekte kjole, så man undgår du måske ønsker at kigge efter, Ja, ja – alt for længe.

brud i brudekjole

Tips til brudekjoler

1. Du har en følge. Mindst mødre, og hun skal være brudepige, men ikke købe. Det er sjovt og meget nyttigt at have med dig mor, venner eller søstre, når du går på brudekjoletokt. Det giver dig en god margin, og buffer mod overvældende salgspersonale, og der er en smule for fin til at se, om din mening om perfektion er delt af dine nærmeste og kæreste.

For ikke at nævne hvor hyggeligt de vil synes, det er, at være i stand til at være med på sådan en vigtig og stor beslutning, som du skal tage. Men uanset hvor begejstrede din omgangskreds er nødt til at være af den ene eller anden af de kjoler, du kigger på og forsøger, så du skal ikke købe i et forvirret øjeblik. Giv dig selv lidt tid for en ny overvejelse, og køb heller ikke med en køler hoved senere. Alene. De fleste bryllup kjoler er ikke retur, så når du har købt det, du har købt det.

bryllupsfotograf

ikke købe brudekjolen for tidligt

2. Må ikke købe brudekjolen for tidligt, hvis ikke du skal. Brudekjoler kan tage fire til ti måneder at få leveret fra producenten, men der er ingen grund til at købe over et år i forvejen, så længe der ikke er fabrikation af din foretrukne kjolemodell vil snart være færdige med at så.

Giv dig selv tid nok til at sidde lidt på hegnet, så du får den tanke. Så snart du får valgt en kjole, så vil du sandsynligvis komme til at se en hundrede andre, der ligner meget på bare den ene, du har valgt. Du kommer til at være et omvandrende leksikon for kjolestilen. Og netop i denne momanget, det er bedst, hvis du stadig har muligheden for at vælge.

gift i en kjole

3. Hvis du har købt “Ja, Ja!” allerede, så stopper jagten, og i sidste ende til at gå på indkøb! Mere vindushopping nu, vil måske gøre dig til bruden, der bliver gift i en kjole, og har en ekstra i skabet derhjemme. Sandsynligvis, det er ikke, hvad du ønsker.

Hvad du i stedet skal gøre, er at tænke ud af den salige følelse, at du fik i det for første gang prøvede på den fantastiske kjole, som du allerede har købt. Hurtigt du hjem, og få den kjole ud af skabet, tage det i og omsorg for dig foran spejlet. Vil du selvfølgelig huske præcis, hvorfor det er “Ja, Ja!”.

brudekjolen

den perfekte kjole

4. Hvis du har købt den perfekte kjole, og er i stand til at stoppe shopping, få en andens mening. Vis din første – og andrevalg til venner og maid of honor. Vær ærlig, og fortæl dem, at du allerede har handlet i den første, men at du mener, at andre lige så ofte kan være den rigtige for dig. Lytte til de råd, der er givet.

den første kjole

5. Du behøver ikke at sige til dig selv: “jeg sælger den første kjole, og købe en ny”. Det gamle trick virker ikke. Du vil ikke få igen kæmpe for den første kjole, i forhold til hvad du har betalt alligevel.

Køb brudekjole online

6. Køb brudekjole online, men sørg for, at du har prøvet på en lignende kjole i en almindelig butik. Der kan være masser af til at spare på køb brudekjolen via internettet. Hertil kommer, at udvælgelsen uendelige, og du kan sidde i fred og ro på din telefon eller pc, og se efter, billeder og inspiration! Selv hvis du vælger at købe online, så prøv alligevel at komme til et gøre en klasse for test med en brudesalong, så du ved, hvilken type bryllup kjole, der passer bedst til dig og din krop.

brudens kjole

den perfekte brudekjole

7. Ikke holde ud, for evigt at finde den perfekte brudekjole. Ikke alle brude vil finde den perfekte, men hvad de finder er et par kjoler, at de ser virkelig exceptionelt gode. Hvis du er dette brud, kan du prøve at starte planlægning med en anden del af brylluppet. Tage op kjolejakten senere, når du har fået hele kjolekjøpet en smule afstand.

Så er det både nemmere at tage en korrekt beslutning, og på samme tid du vide endnu mere om, hvad stil dit bryllup vil have – og derfor er du i en bedre position til at vælge en brudekjole, der føles rigtigt for dig og dit bryllup.

Du vil sikkert – som de fleste andre – også for at finde den kjole, der giver dig tilbage den følelse, du havde, da du har indstillet til at dagdrømte om bryllupper i matematik klasse på den tid, du var lille.

Læs også:

indhold