Eksklusive bryllupsinvitationer

Så snart i kender jeres dato og har booket feststed samt kirke/rådhuset, skal I begynde at overveje hvad der skal stå i jeres bryllupsinvitationer. Mange brudepar vælger i dag at sende et såkaldt “save the day kort” ud, så snart datoen er fastlagt. Et Save the day kort, fortæller kort at jeres gæster skal reserverer dagen. I kan så sende jeres officielle bryllupsinvitation ud, med alle detaljerne for dagen, omkring 3 måneder inden brylluppet og samtidig være sikker på at jeres gæster ikke har lavet andre aftaler, eller er taget på ferie.

Hvornår sendes bryllupsinvitationerne ud

Langt de flest brudepar vælger at holde deres bryllup i forårs- og sommermånederne, derfor skal jeres bryllupsinvitationer sendes ud i god tid. Det sker at bryllupsgæster bliver inviteret til mere end ét bryllup, på den samme lørdag, men mere sandsynligt er det, at nogle af gæsterne kan have bestilt ferie i udlandet, før invitationerne bliver sendt ud. Samtidig vælger mange at fejre en rund fødselsdag, bryllupsdag eller jubilæum i denne periode – også selv om den officielt fandt faldt på en dato uden for bryllups sæsonenen.

Hvad står der i en bryllupsinvitation

I en bryllupsinvitation skal der stå alle de informationer, som jeres gæster for brug for på dagen: Tidspunkt for vielse, reception, middag, alle relevante adresser, dresskode, evt. bryllupstema. Også informationer vedr. tiden op til brylluppet, bør fremgå af jeres bryllupsinvitationer. Det kan være informationer omkring mulighed for overnatning, hvor gæsterne i såfald skal booke et værelse, hvad det koster, er der rabatter i forbindelse med deltagelse i brylluppet, eventuelle rabatkoder eller lign.

Selvfølgelig skal bryllupsinvitationerne indeholde kontaktoplysninger til jeres toastmaster samt en ønskeliste. Ønskelisten skal sendes med, også selv om man kan tænke, at det virker lidt påtrængende. Ønsker man sig ikke et specielt kaffestel eller stegepander, kan man i stedet ønske sig “personlige bryllupsgaver”, oplevelsesgaver eller lign. som tvinger jeres gæster til at overveje, hvad I ville glæde jer mest over. Husk at de bedste bryllupsgaver er dem, i kan nyde mange år fremover – Og det skal I, som brudepar overveje, før I skriver ønskelisten.

Hvad skal man skrive i sine bryllupsinvitationer

Teksten I jeres bryllupsinvitationer, skal gerne være i tråd med hvilket bryllup i ønsker at holde. Ønsker i et uformelt bryllup, med en afslappet stemning, kan man sagtens vælge et skrift sprog, som ikke er så formelt. Er det der i mod et helt traditionelt bryllup, bør invititationen ikke skeje for meget ud, da bør man holde sig til fakta, som sted, tid osv. Romantikkeren kunne vælge at skrive invitationen som et digt, eller som et rigtigt eventyr.

Hvilke slags bryllupsinvitationer skal vi sende

De traditionelle bryllupsinvitationer vil ofte være et 2-fløjet kort, med informationer inde i kortet, og dekoration eller billede på forsiden. I takt med at bryllupperne er blevet mere personlige, er udformningen af bryllupsinvitationerne også blevet langt mere kreative. Det er ikke længere unormalt at vælge en alternativ læsning, frem for de traditionelle bryllupsinvitationer. Det kunne f.eks. være en videoinvitation, invitationer i æsker, email, fotokollager osv. Bryllupsinvitationer kan købes som standard, specielproduceres eller man kan lave dem selv.

indhold