Bryllupstale er en af de ting, mange frygter

Bryllupstale er en af de ting, mange frygter. Hvordan skriver man en bryllupstale? Hvordan holder man en bryllupstale kort og underholdende? Kan man undgå at blive nervøs mens man holder sin bryllupstale? Læs her vores inspiration til hvordan du skriver en festlig og vedkommende bryllupstale, så du er godt forbedret!

Mangler i en dygtig fotograf i Roskilde?

Bryllupstale – hold en underholdende bryllupstale

Hvad er en underholdende bryllupstale? Vi mener at det er underholdende, når talen indeholder forskellige følelser – både lidt sjov og lidt alvor – lidt trist og lidt glad. Det holder din bryllupstale spændende og dynamisk og gør at du ikke keder de andre gæster med din bryllupstale!

De gode bryllupstaler er krydret med sjove og måske lidt overdrevent nostalgiske og sentimentale småhistorier fra din ‘fortid’ med den af bruden og gommen du har kendt længe.

Læs mere om bryllupsinspiration her.

Inspiration til din bryllupstale

Her er et par klassiske ideer du kan skrive din bryllupstale ud fra. En god bryllupstale er 5-10 minutter lang fordi du dermed når at komme vidt omkring uden at nå at kede tilhørerne.

Lad os sige, at du er gammel veninde til bruden – men følgende tips kan naturligvis skiftes ud til alle andre forhold også:

  • En klassisker er jo at afsløre lidt af de ting, bruden sagde til dig, da hun første gang havde mødt gommen – det vækker altid store smil, hvis vi får afsløret at bruden faktisk synes at gommen havde nogle meget uheldige sider – eks. at han var snobbet eller klodset – fordi vi jo godt kan regne ud, at det er noget bruden nu kan se gennem fingre med.
  • Du kan også fortælle om nogle af de sjove ting, du ved om bruden, fra da du voksede op med hende – også her må man godt, med glimt i øjet, udlevere lidt “uheldige” detaljer om bruden (eks. at hun pruttede så meget da I var spejdere sammen, at hun blev flyttet til sit eget telt).
  • Bryllupstalen må også meget gerne forklare gæsterne lidt om hvordan du mødte bruden.
  • Fortæl gerne om nogle pinlige øjeblikke med bruden under påskud om at gommen jo ikke kan sige fra nu!
  • Husk også de tårevædende øjeblikke, hvor du eks. forklarer hvor godt brudeparret passer sammen og giv gerne gommen dit ord på dit kendskab til bruden gør, at hun får din fulde anbefaling
  • Fortæl eks. også gerne om en underlig vane hos bruden – eks. at hun stortuder over film med det samme der bare er det mindste, romantiske øjeblik
  • Hvis brudeparret er troende eller på anden måde har en bestemt overbevisning, så flet gerne et tip ind om at du er sikker på at de eks. har Guds velsignelse til samlivet
  • Kom gerne med et par alvorlige råd – og du kan godt true lidt af gommen og sige, at han får med dig (og de andre piger) at bestille, hvis ikke han er god ved ‘jeres’ brud!
  • Slut af med at ønsk parret masser af lykke, børn osv.

Se smukke bryllupsbilleder fra Danske bryllupper her.

indhold