En ting du måske ser mere frem til end dit bryllup og festen, er muligheden for at se tilbage på dagen og kigge på billederne igen og igen

Spar tid ved at gennemgå kontrakten med din bryllupsfotograf. En ting du måske ser mere frem til end dit bryllup og festen, er muligheden for at se tilbage på dagen og kigge på billederne igen og igen. Den type minder, som når nogen tager billeder af jer på jeres bryllupsdag, er uerstattelig.

De penge du skyder i dette projekt er også uerstattelige! Hvis du vil betale nogen for at tage billeder på din bryllupsdag, så skal du tage dig tid til at gennemgå kontrakten med fotografen for at sikre dig at du får præcist det du vil, så din investering er sikret.

Læs mere om heldagsfotografering her.

Tab ikke 5.000 kr. eller mere pga. en dårlig kontakt!

Når du gennemgår kontrakten med fotografen, er der forskellige ting du skal være sikker på er inkluderet. For det første skal du sikre dig at alle fotografens kontaktinformationer er på kontrakten. Dobbelttjek alle datoer, klokkeslæt, timer og steder, så der ikke kan opstå fejl.

Afhængig af hvilken type fotograf du hyrer

Afhængig af hvilken type fotograf du hyrer, så kan du inkludere hvilken type kameraer og antallet af fotografer der vil være til stede til at tage billeder af dit bryllup. Som en mere teknisk ting, skal du helt sikkert sikre dig at der står i kontrakten hvad fotografen gør som ”back up” plan, i tilfælde af at hans udstyr går i stykker på din bryllupsdag!

Få en detaljeret liste over de billeder du vil modtage

Når du har sikret dig at du har stedet, tidspunkterne og udstyret dækket ind, så tænk på hvad der skal ske efter brylluppet. Få en detaljeret liste over de billeder du vil modtage, samt den dato du kan hente dem eller forvente at få dem leveret. Husk på at mange mennesker må vente i op til 60 dage efter deres bryllup på at få deres billeder. Dette er ikke urimeligt, men alt over 60 dage er! Få også lavet en klar aftale om, om du ejer rettighederne til billederne eller ej, og hvis ikke, så få en god pris på eventuelle ekstrakopier.

Læs om hvordan du vælger jeres bryllupsfotograf.

Et vigtigt punkt der ikke er inkluderet i så mange kontrakter som det burde være, er hvis fotografen aflyser og en tilbagebetalingspolitik.

Hvis han eller hun giver dig en mundtlig forsikring skal du ikke stole på det. Få det skrevet ned i kontrakten! Ellers skal du ikke underskrive den! Og skriv ikke under før fotografen har skrevet under først.

Der er mange andre små detaljer du kan inkludere når du gennemgår kontrakten med fotografen

Der er mange andre små detaljer du kan inkludere når du gennemgår kontrakten med fotografen. Har de transportabelt lys, kan du både få dine fotos på CDRom og papir, og laver de retoucheringer hvis der er brug for det? Der er ingen detaljer der er for små til kontrakten, hvis det betyder noget for dig!

indhold