De fleste bryllupper forløber nogenlunde efter den samme drejebog; Først kirke, et ja og udveksling af ringe. Derefter skal der tages billeder af brudeparret af en fotograf. Dernæst sættes kursen mod selve bryllupsfesten, hvor der er mad og vin i massevis og underholdning i form af taler, sange og andre indslag. Til sidst er der høj musik og dans, inden festen rundes af med endnu en bid mad. 

Du behøver dog ikke nødvendigvis planlægge et klassisk bryllup, som er forudsigeligt for de fleste. I stedet kan du skæve til en eller flere af de seneste bryllupstendenser, som kan ruske lidt op i den klassiske bryllupsmodel. 

Med afsæt i analyser foretaget af det amerikanske kvindemagasin ’Vogue’ og bryllupsplanlæggerne ’Belief Wedding Planners’, har vi her i artiklen samlet til bunke, så vi kan opsummere de seneste nye bryllupstendenser.

Book en professionel bryllupsfotograf

bryllupsfotograf

Et bæredygtigt og miljøvenligt bryllup

Det er næppe gået din næse forbi, at klimaforandringer på kloden er en reel bekymring hos mange. Selvom der som udgangspunkt skal større politiske tiltag til, hvis vi skal redde planeten, kan du sagtens selv bidrage til at gøre verden til et bedre sted. Selv små og på papiret ubetydelige ting, kan gøre en forskel i det store perspektiv, hvis andre lader sig inspirere og følger dit eksempel. 

Ligesom de mange småting du kan gøre i hverdagen for at blive miljøvenlig, kan også den store dag, brylluppet, gøres bæredygtig.

Et bæredygtigt og miljøvenligt bryllup behøver langt fra være så kedeligt, som det lyder, for hvis blot du har det med i planlægningen, kan dit drømmebryllup blive nøjagtigt, som du ønsker det, uden du bidrager til ødelæggelsen af Jorden. 

For at gøre dit bryllup bæredygtigt og miljøvenligt kan du blandet andet gøre følgende:

  • Droppe plastik
  • Vælge destinationen for brylluppet så færrest muligt skal køre langt eller rejse for at deltage
  • Sammensætte menuen så der kun benyttes råvarer, som er i sæson i herhjemme
  • Forsøge at undgå madspild
  • Lave invitationerne af genanvendelige materialer
Bramslevgaard bryllupsbilleder

Mikro-bryllup i udlandet

Et bryllup behøver ikke nødvendigvis være en enorm fest med hundrede gæster til et overdådigt festmåltid, for mindre har bestemt også sin ret. 

Faktisk er en af de nyeste bryllupstendenser, at den store fest og meterlange gæsteliste skiftes ud med en mindre fejring sammen med de nærmeste venner og familie. 

Det er ikke nødvendigvis af økonomiske årsager, at brudepar vælger denne løsning, for ofte benyttes bryllupsbudgettet i stedet på at invitere de få gæster med udenlands, så ceremonien kan afholdes på en lækker strand eller i andre smukke og særlige omgivelser. 

Vælger man et mikro-bryllup, eventuelt i udlandet, skal man ikke bekymre sig om bordplan, bryllupskage, band og lignende. Der er dog en række andre praktiske overvejsler, man skal gøre sig, såsom hvor mange der rent faktisk har mulighed for at rejse for at deltage i brylluppet, hvis det er i udlandet.

bryllupsfoto

Et blåt bryllup

Blå er formentlig ikke en farve, som mange forbinder med et bryllup, men det ændrer sig måske i 2020. I hvert fald har farvevirksomheden Pantone igen i år kåret den farve, som de spår, bliver den mest populære. I 2020 er det farven ’Classic Blue’, som eksperterne hos Pantone har peget på.

Den blå farve kommer til at gå igen i mange sammenhænge – også til bryllupper, som ligesom så meget andet, tager udgangspunkt i nuværende modetendenser. 

Artiklen er udarbejdet af FindEnKæreste.dk, som er eksperter i dating, parforhold og kærlighed. Besøg dem her.

Et blåt bryllup

Personlige brudebuketter

Når der skal bindes buketter sammen til brude i 2020, kommer det i høj grad til at være nøje udvalgte blomster, som kommer til at blive brugt. En af de seneste nye bryllupstendenser er nemlig, at brudebuketten skal være mere personlig.

Blomsterbindere vil i højere grad opleve, at de skal indarbejde særlige og specifikke blomster i buketterne, hvor der endda kan skjules små genstande, som har særlig betydning for brudeparret.

Læs også:

indhold