Hvordan sætter i jeres personlige præg på vielsen?

Den mest enkelte måde at skabe er anerledes vielse, i kan feks at få læst en smukt digt op, bestille noget godt musik eller solosang. Sange der betyder meget for jer, som kan formidle jeres kærlighed til hinanden. En mere personlig måde kan være at lade en nær ven eller slægtning, der står jer nær, spille eller synge en sang. Det giver en smuk, følelsesmæssig stemning og sikrer jer, at jeres ord til hinanden, bliver formidlet af en person, der betyder meget for jer begge.

“Det er så yndigt at følges ad…..”

bryllupsfoto-91

Overvej jeres valg af musik

Den musik, I vælger, sætter stort præg på jeres vielse. Overvej nøje, hvad I ønsker at formidle. Vil I have en ceremoni af mere alvorlig, traditionel karakter, eller vil I have et bryllup med lidt nytænkning og et glimt i øjet? Udgangsmusikken, som I skal forlade kirken til og vandre ud i livet som ægtefolk, kan være personlig – og hvorfor ikke vælge lidt rock? Det kan være tilstrækkeligt til, at både I og jeres gæster vil opleve ceremonien som personlig og ’så meget jer!’

Hellig pagt

Ægteskabet anses, som en gave fra Gud og en del af en hellig pagt. Det kommer blandt andet til udtryk gennem præstens bibelske ord og velsignelse af vielsesringene. I kan også vælge at læse selvskrevne ord op for hinanden foran jeres bryllupsgæster. Det er virkelig smukt og giver vielsen et personligt præg.

Tips til planlægning af bryllup.

bryllupsfoto-221

Upersonligt bryllup, men hurtigt

En borgerlig vielse tager ikke lang tid. Som regel kun 10-20 minutter. Nogengange længere på travle dage i foråret eller på Valentins Dag kan der ligefrem være kø udenfor bryllupssalen. Den borgerlige vielse foregår på den måde, at at Borgmesteren holder en lille tale for jer. Derefter følger vielsesritualet, hvor I siger JA til hinanden, og Borgmesteren vil derefter erklære jer for ægtefolk. Herefter udveksler i vielsesringe og måske et lille kys, og derefter skriver I under på vielsesattesterne.

Vielsesringenes betydning

Fælles for alle vielsesringe er at de symboliserer ægteskab og ikke benyttes før vielsesceremonien. Derudover har verdens forskellige kulturer tildelt vielsesringen forskellige symbolske betydninger. De oprindelige egyptiske vielsesringe symboliserede kærlighed og et evigt bånd mellem ægtefællerne. Ringenes cirkelformer symboliserede evighed, da en cirkel er en form, som aldrig ender.

I kan læse mere omvalg af vielsesringe her.

indhold