Den store dag nærmer sig, og der er meget at holde styr på: gæsteliste, venue, mad og blomster. Men vi kommer selvfølgelig ikke uden om det allervigtigste: tøjet. For dig, bruden, er det måske det, du glæder dig mest til at kaste dig over. Det betyder timevis i brudekjolebutikker, men det er ikke det eneste, du skal kigge på af kjoler til den store dag.

Så snart du har fundet din brudekjole, er der nemlig dine brudepiger at tænke på. Lige meget om du har en enkelt brudepige eller et helt følge, er det vigtigt, at deres kjoler sidder lige i skabet. Typisk giver du heller ikke helt frie tøjler, men er med i processen med at vælge kjoler og accessoires, så du er sikker på, at det samlede outfit passer med din vision for brylluppet.

Vi giver dig en række tips til at skabe det perfekte brudepigeoutfit med alt fra kjolen til detaljer som smykker og andre accessoires.

Brudepigekjolen: farver, styles og personlig stil

Du får sikkert taget mange billeder i løbet af dagen med dine brudepiger, og derfor er det vigtigt, hvad de har på. Tidligere har traditionen været at finde helt ens brudepigekjoler, så dit følge matcher hinanden og dig. I dag er der dog en tendens til at vælge kjoler, der er vidt forskellige men samtidig på mange måder ens.

Hvad du vælger, kommer an på din vision for brylluppet. Det er dog nemmere at gøre alle glade, hvis der er mulighed for at vælge snit og farver, der passer til hvert enkelt i dit brudefølge. Det giver også et charmerende udtryk, når I alle er samlet, og kjolerne passer sammen perfekt uden at ligne hinanden.

Du kan lave et ”matchende mismatch” på flere måder. En af måderne er at vælge det samme stof og mønster til alle kjoler, men give hver brudepige mulighed for at vælge en pasform, der passer til deres krop og personlighed. Så matcher de, selvom der både er lange og korte ærmer, høje halse og dybe udskæringer og forskellige længder.

En anden måde er at vælge både forskellig pasform og forskellige farver. Det er stadig en god idé at bruge det samme stof. Lad igen brudepigerne selv vælge en pasform, og bestem dig for et farveskema, som kjolerne skal passe ind i. Et farveskema med jordfarver giver for eksempel mulighed for at vælge brændt orange, mørkebrun, solgul og rød, mens et farveskema med blå giver mulighed for kjoler i alverdens blå farver.

Du kan også vælge et tema som blomster, striber, blonder, frynser eller andet. Så kan der være forskel på både farver, snit og mønstre, men alt sammen under samme mønster. Selvfølgelig kan du også styre det lidt mere ved at vælge nogle farver eller lignende, som brudepigerne skal holde sig inden for, selvom det andet stadig er forskelligt.

Accessories: frisure, smykker og hårpynt

Hårpynt til både fine begivenheder og hverdagen er meget populært i øjeblikket. Butikkerne bugner af store hårspænder med elegante perler, hårbøjler med fine detaljer og florlette tørklæder og hårbånd. Dine brudepigers hårpynt kan være med til at give outfittet endnu mere elegance eller gøre det lidt mere chik og nede på jorden, hvis du for eksempel holder et afslappet havebryllup eller et bohemebryllup.

Skal det være mere afslappet og bohemeagtigt, kan du vælge en af tidens største trends: scrunchies. Men ikke de almindelige typer – du skal have fat i de elegante, festlige og helt specielle scrunchies i en farve og et materiale, der passer ind til dit bryllup. Webshoppen LÉ MOSCH har en masse forskellige scrunchies, som du helt sikkert kan finde den perfekte iblandt, der passer til dine brudepigers outfit. Vælg for eksempel fancy guld, skinnende silke eller stilfuld organza.

Frisuren betyder selvfølgelig også meget for det samlede outfit. Hvordan den skal se ud, kommer blandt andet an på, hvordan brudepigekjolens halsudskæring ser ud. For eksempel giver en stropløs kjole dig ubegrænsede muligheder, mens en halterneck begrænser frisuren til en opsætning.

Det samme gælder for smykker. Store, tunge smykker kan se rigtig flotte ud til en dyb eller bred udskæring, men hvis det drejer sig om en kjole med høj hals, kan et halssmykke nemt blive for meget. Det gælder også for en one-shoulder-kjole og en kjole med en masse detaljer på for eksempel skuldrene eller udskæringen, hvor der i forvejen sker så meget, at et halssmykke er for meget. I forhold til øreringe er store, lange øreringe gode til en opsat frisure eller en enkel halsudskæring, mens små ørestikker kan være bedst, hvis du har langt, løst hår, høj hals eller lignende.

indhold