Som om det ikke er omvæltning nok, at blive gift

Som om det ikke er omvæltning nok, at blive gift, så er der i dag mange par der samtidig starter et helt nyt liv, i nye omgivelser. For de ægtepar, der flytter sammen uden i forvejen at eje de store mængder indbo, vil det være en rigtig godt idé – i god tid før sammenflytningen at besøge adskillige møbelhuse og udstillinger for at få en fornemmelse af den andens smag, når det nu helt konkret skal til at være.

De gamle sammenskrabede møbler giver ikke altid det rette billede af hvad man drømmer om med hensyn til indretningen.

Hvem ved om han synes det fremover og i al evighed er så sjovt at dele sengen med alle tøjdyrene, dem som han grinede så meget af og accepterede på ungpigeværelset. Måske synes hun ikke om at have alle hans pokaler inde i stuen. Helt uforståeligt for ham – for hun beundrede dem altid så meget i starten på værelset.

Selve flytningen!

Tænk godt over tingene, når I pakker ned – skal det nu frem at stå det hele – eller kan det godt gemmes væk. Måske har man mulighed for at gemme på et loft hos ens forældre. Men smid ikke for hurtigt ud. Det er ganske vist en ny hverdag som begynder, men den bygger på alle de oplevelser, der går forud. De fjollede små ting fortæller om denne fortid og er gode at trække frem igen og igen.

Selvom flyttemænd, venner og bekendte er udstyret med kraftige muskler, så er det ganske umuligt at løfte en hel flyttekasse med bøger. En god regel er: 1 meter bøger i hver kasse. Resten af kassen kan være duge, håndklæder og andet let materiale.

Ting af værdi eller som let går i stykker transporteres af ejermanden selv. Overlad det aldrig til den kommende ægtefælle. Det kan give ubodelige problemer, hvis tingene går i stykker på dette tidspunkt.

Lad være at tro, at man får noget godt ud af at flytte alle tingene

Lad være at tro, at man får noget godt ud af at flytte alle tingene og derefter tage tilbage og gøre rent. En af tingene bliver noget sjusk. Beregn en ekstra dag til rengøring af den gamle bolig. Specielt hvis man gerne vil være fælles om indretningen i det nye, så er det bittert at SKULLE tilbage for at gøre rent p.g.a. tidnød.

Flytter man sammen i en helt anden by eller et helt andet land, er det en god idé altid at sørge for at have orden i papirerne med det offentlige før flytningen.

Tænk hvis man bliver syg, eller får tandpine, hvem skal man vælge i farten.

Gælder ens forsikringer hvis man bor et andet sted? Tænk hvis noget brændte eller blev ødelagt under flytningen. Undersøg alle disse ting inden flytningen og ikke bagefter. Det er en oplagt mulighed for at blive uvenner.

Det ville måske være rart at telefonen virkede allerede den første dag – bestil den i god tid.

Flyttedagene

Har man fået en bolig med smukke gulve, så må man erkende, at tunge sko og støvler i massevis vil gøre noget ved dem. Dæk derfor gulvene til inden indflytningen og skriv måske en seddel på de større møbler, hvor de skal stå. Selv i en mindre lejlighed kan man gå mange skridt, hvis tingene skal flyttes fra rum til rum. Derudover slipper man for selv at skulle være med overalt, når disse sedler angiver placeringen.

indhold