Betal ikke penge for noget du kan gøre selv!

Hvis du gerne vil konservere din brudebuket, kan du gøre det selv – Nogle brude vil genre beholde alt hvad de har der har noget at gøre med deres bryllupsdag. De fleste brude vil gerne gemme som mange minder fra brylluppet som muligt; lige fra brudekjolen til bordkortene.

En af de nyere trends der kommer fra brudenes behov for at gemme alt fra deres bryllup, er en service der kan konservere brudebuketten så bruden kan bevare den for evigt. Men før du beslutter om din brudebuket skal konserveres, så overvej om du kan gøre det selv!

Spar 1.000 kr. når du selv konserverer brudebuketten.

Hvis du vælger at få din brudebuket konserveret af en professionel, skal du regne med at betale mellem 1.500 kr. og 2.500 kr. afhængigt af hvilken SLAGS opbevaring, der er tale om. Med alle de andre bryllupsudgifter, så er der ikke mange par der har penge nok til at få konserveret brudebuketten.

Men hvorfor skal man også have buketten konserveret af en professionel, når man kan gøre det selv? Det er ikke så svært som det måske virker og du har flere muligheder for hvordan dine blomster kan konserveres.

Du kan bruge forskellige kemiske tørrestoffer

Du kan bruge forskellige kemiske tørrestoffer til at konservere din buket selv. Nogle brude har haft stort held med at bruge boraks, kiseljord eller endda sand! Hver metode kræver at hver blomst er dækket fra ende til anden med dit tørreprodukt.

Sand synes at være en harmløs måde at bruge når du tørrer blomster! Du skal brug helt tørt og fint strandsand til at begynde med, og mængden af sand afhænger af størrelsen på din buket. Du skal også bruge en ”tørreæske” til at tørre dine blomster i.

Vær sikker på at tørreæsken er stor nok til at rumme alle de blomster

Vær sikker på at tørreæsken er stor nok til at rumme alle de blomster du gerne vil tørre og fyld så æsken ca. kvart op med sand. Læg forsigtigt dine blomster på sandets overflade. Du må endelig ikke hælde mere sand over blomsterne, men du skal i stedet drysse sandet over blomsterne ved hjælp af en si, indtil de er helt dækket.

Når blomsterne er dækket, så skal du finde et varmt og tørt sted at stille blomsterne. De fleste blomster vil være tørret i løbet af fem dage, men hvis dine stadig er en lille smule fugtige, så gentag processen og vent nogle flere dage før du kigger til dem igen. Når blomsterne er tørre, så arranger dem til din buket igen og du har nu er flot tørret brudebuket!

Du kan også presse brudebuketten

Du kan også presse brudebuketten. Skil blomsterne fra hinanden. Sørg for at ingen af dem er for tykke til at blive presset. Hvis du ikke kan presse en blomst fordi den er for tyk, så kan du sikkert bevare kronbladene. Spred dine blomster ud og glat dem forsigtigt ud med fingrene.

Derefter skal du bruge en bog med meget tynde sider

Derefter skal du bruge en bog med meget tynde sider og læg så blomsterne og dekorationen du havde i buketten mellem siderne. Du skal være opmærksom på, at siderne vil suge noget af væsken og farven fra blomsterne, så vælg en bog du ikke er alt for glad for, hvis den nu skulle tage lidt skade af processen.

Hvis du ikke har en egnet bog, så kan du også bruge avispapir. Brug en bog til at lægge ovenpå avispapiret og så tager den ikke skade fra blomsterne.

Sæt blomsterne til side i en uges tid og fjern dem så forsigtigt fra avispapiret. Når blomsterne er tørret, så kan du forsigtigt samle i et fint arrangement eller gemme dem i en plasticpose.

Før du beslutter dig for om din brudebuket skal konserveres af dig

Før du beslutter dig for om din brudebuket skal konserveres af dig selv eller en professionel, så husk på at en af de mest værdsatte bryllupstraditioner er at kaste buketten! Så selvom du gerne vil gemme din buket, så husk at den mindeværdige jagt der følger efter du kaster buketten, er et minde du har for livstid!

indhold