En helt ny ægteskabs-trend

En helt ny ægteskabs-trend kan man kalde denne forbrugervenlige brugsanvisning på parforhold for unge, der står for at flytte sammen.

Kurset, der bygger på et helt nyt koncept, er anderledes, gratis, sjovt og byder på en kompetent undervisening i alle de faktorer, der – erfaringsmæssigt – kan skabe konfligter i en familie. Konfligter, der i sidste konsekvens kan ende med opslidende skilsmisser.

Der er stor søgning til kurserne, måske specielt fra unge, der selv har oplevet splittede hjem med skilsmisser og utryghed. Det vil de ikke udsætte deres egne børn for, siger de. De vil skabe et trygt fundament som kærnefamilie. Et begreb, der er populært som aldrig før.

Der undervises i så store modsætninger som sex og budgetlægning. Disse modpoler har ét til fælles. De skal fungere, hvis lykken skal få rum til at blomstre, men ikke nok med det. De unge får ikke kun vist vejen til problemløsning af det mest elementære – de får også idéer om, hvordan man kan skabe mere begejstring, lidenskab og kolorit i sin hverdag.

Temaer, der handler om, hvordan det er at blive tre, og hvordan parforhold, karriere, hus, hjem og børn kan forenes uden stress. Det er nogle af de emner, der bliver arbejdet med på kurserne og underviserne er alle håndplukkede eksperter på hver deres område.

Knæk problemerne ved fødslen

Det blev til et positivt samarbejde og forventningerne er store i Nordborg, der naturligvis kalkulerer med, at de om nogle år vil høste gevinsten af deres investering i kraft af nogle sunde og velfungerende familier.

At kurserne er uden adgangskrav og fuldstændig gratis, er jo heller ikke så ringe endda. Slet ikke når gevinsten er lidt mere farvelade på hverdagen og energi til at klare ræset.

Kurset giver bl.a. følgende råd til unge, der flytter sammen og senere stifter familie:

 1. Sørg for god tid om morgenen, det tager kun få minutter at dække et ordentlig morgenbord med lys og blomster. Få snakket om, hvem der gør hvad i dag, lav evt. ugeplan.
 2. Sæt tid af til hinanden efter aftensmaden, hiv telefonstikket ud, vent med aviser og post. Sæt videoen til, hvis der er noget på TV du gerne vil se senere.
 3. Planlæg en aften om ugen (også senere når I får børn) hvor I skiftes til at arrangere, hvad der skal ske. Biograf? Ud at spise? Besøge venner? Gå i seng kl. 20 med vin, rejemad og massageolie?
 4. Vær åben og ærlig i hverdagen, undgå at kritisere, når du er utilfreds med noget. Fortæl hellere hvordan det kunne blive bedre.
 5. Læg mærke til, hvad der udløser skænderier. Er det rengøring, økonomien eller noget helt andet? Tag fat i årsagen og tænk i muligheder i sted for begrænsninger. Hvis det er rengøringen, så ansæt evt. en rengøringshjælp og spar et andet sted. Eller giv hinanden en belønning, når rengøringen er overstået, så der er noget at se frem til. Ingen har brug for en sur og negativ stemning, når man endelig har fri.
 6. Gør lidt ud af dig selv, selvom det er hverdag. Joggingtøj og fedtet hår udløser ikke den store trang til kærtegn!
 7. Hav tjek på økonomien, få evt. hjælp i banken til at lave et realistisk budget. Diskutér hvad I hver især VIL have penge til. Vurdér om I kan give afkald på noget for at få flere penge i det daglige. Flyt evt. til noget billigere. Lav en opsparing til ferie eller andre drømme.
 8. Sørg for at begge parter har et beløb til rådighed, man kan bruge uden indblanding fra partnerens side.
 9. Sørg for at have egne interesser og venner, så du ikke er afhængig af din partner hele tiden.
 10. Husk at dyrke vennekredsen, selvom du har nok i din partner. Vennerne er nemme at miste, hvis der ikke vises interesse!
 11. Vis omsorg for din partner, hent tæppe, lav kaffe eller et glas vin, når den anden er træt eller udkørt.
 12. Vis din partner, at I hører sammen – også når I er ude. Hav tillid til hinanden og vis, at I kan stole på hinanden. Det kan tage tid! Fortæl, hvad du føler, når du føler dig usikker på partneren. Tit kan det rettes her og nu – bare man ved det!

Problemer i ægteskabet? Så ta en snak med en samtaleterapeut.

indhold