Ingen klæder sig fint på mere

Ingen klæder sig fint på mere. I 40erne og 50erne bar folk diamanter of pels når de gik i biografen. I dag vil PETA og dyrerettighedsforkæmpere sikkert angribe en kvinde for at gøre det, men det er ikke det, det handler om. Det handler om, at nogle ting er værd at klæde sig på til. Hvis der er en lejlighed i moderne kultur der fortjener en god gang festpåklædning, er det et bryllup.

Ikke desto mindre dukker nogle af disse ligeglade typer op til et bryllup

Ikke desto mindre dukker nogle af disse ligeglade typer op til et bryllup og ser ud som om de er på vej til købmanden. Det er uacceptabelt. Ikke alene adlyder gæsterne ikke de regler bryllupsetiketten sætter, men de går glip af en fantastisk mulighed for at bryde med jakkesættet og den gamle kjole for en enkelt aften. Fordi det sker så ofte, at påklædningskravet fraviges er vi nødt til at give noget opmærksomhed til emnet påklædning.

Læs artiklen: Bryllupstøj og beklædning til bryllup

Bare fordi en invitation ikke siger ”smoking” betyder det ikke at en hawaiiskjorte og khakishorts er acceptable

Bare fordi en invitation ikke siger ”smoking” betyder det ikke at en hawaiiskjorte og khakishorts er acceptable. Hvis invitationen derimod påkræver ”smoking” er det ikke noget der kan forhandles. Jeg ved godt, at påklædningskrav kan være kontroversielle, men vær forsikret om at, uanset om parret har besluttet sig for et påklædningskrav eller ej, er det ikke noget de har gjort for at irritere deres gæster. De traf et bevidst valg enten af personlig præference, kærlighed til traditioner, eller de kan simpelthen lide at holde fine fester! Uanset grunden har brudeparret truffet valget om at have et påklædningskrav på deres særlige dag med forsigtighed og omtanke, så du skal respektere deres ønsker.

Læs artiklen: Du har også en forpligtigelse som bryllupsgæst.

Man skulle tro, at en bryllupsgæst ikke ville bryde påklædningskravet til brylluppet af respekt

Man skulle tro, at en bryllupsgæst ikke ville bryde påklædningskravet til brylluppet af respekt og kærlighed til bruden og gommen men det sker åbenbart. Det bedste råd er at sluge din stædighed, åbne tegnedrengen og leje en smoking eller festkjole. Der er som regel ikke dørmænd ved bryllupper, der beslutter om du er ordentligt klædt på til festen, men det er en god ide at forestille sig at der er, mens du klæder dig på. Hvor ville det være pinligt at blive nægtet adgang, fordi du havde besluttet dig for at have en gammel blomstret sweater på i stedet for et moderigtigt ensemble.

Læs mere om foto og gæster her.

Se det i øjnene – bryllupper er dyre

Se det i øjnene – bryllupper er dyre. Men dem, der bærer den største regning er brudeparret og måske deres familier, ikke dig. Det er dem der betaler for din middag og dine drinks. Hvad så, hvis du er nødt til at hoste op med et par kroner mere for dit kostume end normalt? Bare ret ind og prøv at nyde lejligheden. Hvilken skade kan det gøre at lade sig selv føle klassisk og elegant for en enkelt aften?

Ikke alene vil du føle dig virkeligt godt tilpas bagefter, men brudeparret vil også være særdeles taknemmelige for, at du tog deres ønske alvorligt. Under receptionen vil de reflektere over hvilken fantastisk gruppe kloge, smukke og velklædte venner de har.

BÆR IKKE HVIDT

Der er et aspekt af bryllupspåklædningskravet der ikke bliver trykt på nogen invitation og dette krav er absolut, udiskuterbart, ufejlbarligt skåret i sten! BÆR IKKE HVIDT! Bær ikke cremefarvet. Hav ikke noget på der er champagnefarvet, alabaster, råhvidt, tæt på hvidt, måske kunne tages for at være hvidt, var engang hvidt – hvad der nu engang er tilfældet. Dette er en etiketteregel der ikke har ændret sig i århundreder, fordi det er en kerneregel for bryllupper der fortjener at du overholder den.

Ingen, uanset hvor smuk deres kjole er, må nogensinde forsøge at klæde sig, så de stjæler opmærksomheden fra bruden

Ingen, uanset hvor smuk deres kjole er, må nogensinde forsøge at klæde sig, så de stjæler opmærksomheden fra bruden. Husk, det hele handler om hende, og hvorfor i alverden ville du forsøge at overskygge hendes dag med din egen agenda. Du får din dag en dag – eller måske har du allerede haft den – så lad bruden have sin. Det betyder; lad det lille miniskørt ligge derhjemme. Og lad være med overhovedet at tænke på at tage den nedringede, stramme ting på, som du bar til dit skolejubilæum.

Er du mere in to de fashionable bryllupper?

Dulleopførsel er ikke velkommen ved bryllupper

Dulleopførsel er ikke velkommen ved bryllupper. Det her er ikke en eller anden bar hvor du prøver at fange opmærksomheden fra alle mænd i lokalet; det er en festligholdelse af en livsvarig forpligtelse. Hvis du ”lader det hele hænge ud” vil du i hvert fald få noget negativ opmærksomhed, så træk babserne ind igen!

Ekstra ting du skal overveje

Ekstra ting du skal overveje: Lad være med at sætte dit hår op, hvis hun har opsat hår. Lad være at have løsthængende hår hvis hun har. Lad være at have sideskilning hvis hun har. Lad være med at have de samme spænder, ørenringe, sko eller tatoveringer som hun har – medmindre hun beder dig om det, selvfølgelig.

OK, så hun beder dig måske ikke om at få en tatovering eller barbere dit hoved men det vigtigste er at huske at lade være med at kopiere brudens påklædning på enhver måde. Den nemmeste måde at undgå den fejl er helt enkelt at tage telefonrøret og spørge en eller anden. Dagens brude har mange flere muligheder for deres brudekjoler. Gammeldags hvid er kommet tilbage igen og tilbydes nu i en lang række toner af hvid. Der er også en stor række materialer og teksturer til rådighed der kan gøre hendes kjole unik. Når først bruden har købt sin kjole kan du måske spørge hende hvilken tone hun valgte og om der er noget du skal undgå i din egen påklædning for at sikre, at hun adskiller sig fra gæsterne.

For mandlige gæster

For mandlige gæster er det imod etiketten at bære smoking til et eftermiddagsbryllup. Dette er måske ikke kendt af alle men der er en grund til, at brudeparret har valgt et eftermiddagsbryllup. Som regel fordi de vil have en mere afslappet elegance ved deres bryllup, så hold dig til deres krav om afslappet påklædning på samme måde som du ville gøre det, hvis det var en fest med påklædning ”smoking”, ved at lade kjoleskøderne og butterflyen blive derhjemme.

Upassende påklædning er den bryllupssynd

Upassende påklædning er den bryllupssynd der er tættest på en rigtig synd. Man ser det oftest, enten når de unge singlepiger i mængden håber på at kunne lokke en af brudesvendene med deres charme eller hvis der foregår en slags personlig hævnaktion der stammer fra tidligere familie eller konkurrence imellem kvinder.

For den unge singlepige vil det ske at alle stirrer på dine “attributter” der er ved at falde ud af kjolens udskæring, i stedet for at fokusere på bruden, og det tager opmærksomheden fra hende. Ikke godt, ikke passende, gør det ikke!

Få noget fed musik til jeres fest her.

Hvis der er konkurrence indbyrdes i familien

Hvis der er konkurrence indbyrdes i familien stikker det lidt dybere end bare at få en dans med en af brudesvendene. Stedmødre og mødre, veninder, eks-veninder; når lokalet rummer den potentielt farlige cocktail af personligheder og personlig historie har kvinder det med at lade de store kanoner. Billedligt talt prøver de at komme af med deres usikkerhed ved at udstille deres godter.

Spar dig selv for pinlige øjeblikke

Spar dig selv for pinlige øjeblikke og tag noget på, der er klassisk og måske noget mere konservativt end det, du ville tage på til en aften i byen med veninderne. Dette er trods alt et bryllup. Det er en chance for at fejre kærlighedens skønhed og ikke for at prøve at konkurrere med alle andre kvinder i lokalet. Hvis du er usikker på dig selv eller er nødt til at klæde dig upassende fordi du higer efter opmærksomhed så slip det for en aften og gem det til de sene aftener på natbarerne.

Dresscode – tanker fra brudeparret:

Selv om det betyder at du er nødt til at snuse lidt omkring, find ud af hvad der stilles af forventninger til påklædning. Få fuld forståelse af hvilket tøj er acceptabelt og ikke acceptabelt, før du dukker op til brylluppet. Hvis brylluppet er en formel affære og du ikke har passende tøj, så lej det eller skær lidt ud af budgettet og invester i nyt. Det er nok ikke det sidste fine bryllup du skal til, så det vil være udgiften værd.

Læs mere om bryllup og bryllupsfester her.

Husk ikke at bære hvidt, ikke at tage udfordrende tøj på, og lad være med at undervurdere værdien af et påklædningskrav.

indhold