Bryllupsmusik og hvordan man finder den bedste bryllupsmusik!

Bryllupsmusik – Vi har skrevet en del artikler om hvordan man vælger den bedste bryllupsmusik og da det er stort omfang afhænger af smag og pengepung, er der mange ting at tage højde for, inden man beslutter sig og kontakter en musiker.

Bryllupsmusik

Valg mellem bryllupsmusik

I artiklen “hvilken vælger du” kan du læse om de forskellige typer bryllupsmusik, som er mest udbredte. I dag er der en lille overvægt at mobildiskoteker fordi mange, stilmæssigt, ønsker mere moderne dansemusik men til en billigere pris end eks. et live band. Nogle vælger den helt billige løsning og enten lejer en jukebox eller selv stille et anlæg op med nogle lydfiler på en computer, som så spiller kendte sange undervejs.

Se mange forskellige slags musik her.

Festsange og musik til bryllup

Der er rigtig mange sange til et bryllup og derfor er det vigtigt at toastmaster sørger for at give musikerne besked om hvilke sange, de skal kunne. Det er pinligt for et band og sætter let både musikerne og mange bryllupsgæster i forlegenhed, hvis man tror at et live orkester eller eks. en selskabsmusiker kan spille med på den festsang man har skrevet en tekst til, hvis de så ikke kender lige netop dén sang. Mobildiskoteker har i dag ofte en CD med karaokeindspilninger eller instrumentale udgaver af de mest brugt festsange, så selvom de ikke som sådan er musikere, kan mange DJs til bryllup godt “spille med” til festsangene.

Sparetips til bryllupsmusik

Hvis vi ser bort fra gør-det-selv-folkene med eget anlæg, er det billigste bryllupsmusik en lejet jukeboks til omkring et par tusinde kroner. Selskabsmusikere koster normalt 3-6.000 kr. plus kørsel og bryllupsdiskoteker ligger i samme prisleje. Bands koster normalt fra 5.000 kr. og opefter. Mange bookingbureauer har forskellige pakker, hvor du kan få eks. musik til din reception af én musiker – eks. en pianist eller en sangerinde – og et band eller et diskotek til dansen.

Se hjemmesiden “Find en fotograf” her.

Bryllupsmusikken skal planlægges i god tid

Mange musikere er optaget langt ud i fremtiden. Det er ikke ualmindelige at de populæreste og bedste bands til bryllupsfester og eks. også mobildiskoteker, er booket både hele og halve år forud. Som du kan se i vores huskeliste, skal du sørge for at bestille musik til bryllupsfesten som noget af det første i din planlægning -gerne 1 år før men senest 6 måneder før. Ellers risikerer du simpelthen at du ikke kan få det bryllupsmusik, du helst vil.

Det bedste du kan gøre er at se denne tjekliste for bryllupsmusik med de gode spørgsmål, du bør have styr på.

Kontrakt og betingelser for bryllupsmusik

Sørg for at få en skrifligt kontrakt med betingelser for udeblivelse, afbestilling, sygdom, pris, betalingsbetingelser og lign. Det er eks. helt normalt at du, som kunde, skal sørge for at der er den rigtige strøm (det kan godt være eks. kraftstik) og en bestemt plads / areal scene til musikerne. I nogle tilfælde skal du også indgå aftale om mad og overnatning til musikerne!

Tilbage til forsiden om bryllup.

indhold