Spar tid ved at forblive organiseret når du planlægger din bordplan

Lav en bordplan der glæder dine gæster uden at bruge unødig tid på det – En af de opgaver som mange par frygter når de planlægger deres bryllup, er når de skal lave bordplanen. De kaster sig ud i opgaven velvidende der ikke findes en måde hvorpå man kan gøre alle tilfredse med bordplanen. Når du holder en bryllupsfest og gerne vil have alle har det sjovt, så vær klar over at det ikke er muligt at gøre alle helt tilfredse! Prøv at gøre dig meget umage når du laver bordplanen, så du i det mindste kan sørge for alle sidder behageligt!

Du skal ikke bekymre dig så meget over bordplanen, at du helt glemmer at have det sjovt på din bryllupsdag.

Når du laver bordplanen, så er her et område hvor tradition og etikette faktisk kan hjælpe dig. Når du er fintfølende overfor dine gæsters behov og ved hvad der har størst chance for at virke bedst for flest mulige, så får du de bedste resultater.

De fleste begynder arbejdet på bordplanen med hovedbordet. Dette er normalt det nemmeste bord at lave da du stort set ved hvem der skal sidde sammen med brudeparret. Vil du kun have dit bryllupsteam til at sidde ved det bord eller vil du også have forældre og bedsteforældre til at sidde der?

Du behøver ikke have alle i dit bryllupsteam til at sidde sammen med dig og din nye ægtefælle. Du kan godt vælge at blot have bruden og gommen siddende ved et bord for to, men bryllupsteamet sidder sammen ved at andet bord eller to. Du kan være fleksibel og kreativ med dit eget bord!

JYLLAND

FYN

SJÆLLAND

At lave bordplanen for de øvrige borde kan være mere besværligt

At lave bordplanen for de øvrige borde kan være mere besværligt. Når du ser på gæsterne og tager i betragtning alle de faktorer der spiller ind i placeringen af dem, så tænk altid på hvordan du bedst gør dine gæster glade. Du vil gerne have de skal hygge sig og her er den bedste måde du kan sørge for de gør det.

Først skal du placere nære venner og familie tæt ved bruden og gommen. De er højst sandsynligt dem du helst vil have tæt på dig under middagen og når der skåles.

Ved placering af gæsterne, så virker det godt ved de fleste sammenkomster at folk sidder skiftevis dreng/pige hvis du bruger runde borde.

Når der bruges aflange eller kvadratiske borde, så prøv at placere herrerne overfor damerne for den ”sociale” symmetris skyld. Du kan gøre placeringen tydeligt ved at bruge bordkort eller hænge bordplanen op hvor folk kan se den.

En af de mest almindelige fejl når der laves bordplan

En af de mest almindelige fejl når der laves bordplan, er at placere folk sammen med deres egen familie. Du vil gerne opmuntre folk til at tale om gamle dage eller blande sig med andre mennesker. Du bør ikke placere en gruppe gæster sammen der slet ikke kender hinanden, men du skal sørge for lidt variation blandt gæsterne.

Hvis du har en håndfuld gæster der stikker lidt ud når du laver den endelige bordplan, så skriv nogle ting ned om hver enkelt person, som f.eks. deres job og fritidsinteresser. Så skulle det være muligt for dig at finde et sted at placere dem på baggrund af fælles interesser.

indhold