Gammelrøj bryllup

Gammelrøj bryllup – Gammelrøj er fra gammel tid en lille Herregård, som stammer helt tilbage til 1600 tallet. Herregården blev formentlig nedlagt i forbindelse med svenske krigene, midt i 1600 tallet. Eftersom at Herregården forsvandt uden at efterlade sig spor efter sin eksistens, vides det ikke med sikkerhed, hvordan gården er forsvundet – krig, ufred eller en brand kan måske være grunden. Vi ved med sikkerhed, hvem der har ejet stedet siden 1689, hvor ejendommen har været drevet som en almindelig gård.

I 1812 blev dele af Gammelrøj, som vi ser det i dag, opført af materialer, der delvist stammer fra Koldinghus Slot. Efter at slottet nedbrændte i 1808 og man ikke havde økonomi til genopførslen. Efter branden valgte man i 1809 at sælge ud af materialerne, på en auktion. Disse blev brugt til forskellige byggerier omkring Kolding, heriblandt byggeri på Gammelrøj.

Gennem de seneste år er gården blevet gennemgribende renoveret med stor respekt for stedets historie. Blandt andet er gulvene af samme type som det, der ligger i Riddersalen på Koldinghus Slot. Dette, sammen med de gamle rustninger, de gamle våben og de synlige bjælker, sender stemningen tilbage til den tid, hvor den oprindelige herregård lå på stedet. (Gammelrøj bryllup).

Læs mere om Gammelrøj bryllup her:

http://www.forevigt.dk/gammelroej-bryllup

indhold