Hvor meget koster vielsesringe og hvad bruger man på en forlovelsesring ?

Hvad koster forlovelsesringe og vielsesringe? Det er et spørgsmål MANGE stiller – senest i dag på forum, spørger en ungersvend, hvor meget han cirka bør bruge på at købe vielsesringe.

Selvom det naturligvis er individuelt og selvom der findes både dyre og billige ringe, er der alligevel nogle cirka-priser, og nogle traditioner man kan følge.

Men – der er også mange gode sparetips og jeg vil påstå at du kan spare tusindvis af kroner på vores råd til at spare på indkøb af vielsesringe og forlovelsesringe.

Læs vores artikel om holdbare vielsesringe her.

Traditionelt set om vielsesringe

I gamle dage – faktisk helt op midten af 1900-tallet, sagde man, at gommen skulle købe en ring der cirka modsvarede en månedsløn i værdi.

Det var en form for “skilsmisseforsikring” som kunne sørge for at den forsmåede brud kunne forsørge sig selv et stykke tid ved at sælge ringen, hvis gommen skulle rende fra brylluppet inden tid eller efterfølgende ønske at blive skilt.

I dag er kvinder jo selvstændige og da flertallet allerede fra 1970erne begyndte at have sin egen indtægt, er de færreste kvinder i dag, unge som gamle, afhængige af at kunne sælge deres vielsesringe for at kunne overleve en skilsmisse økonomisk.

Set med traditions-brillerne på, er der derfor i dag ingen forventninger til hvad et sæt ringe skal koste.

Se nogle smukke og flotte håndlavede vielsesringe.

Genbrug af forlovelsesringe

De fleste bliver i dag ringforlovet, når det bliver forlovet. Dvs. de hver får en forlovelsesring på, som signalerer til omverdenen, at man er (op)taget.

Nogle vælger at genbruge disse forlovelsesringe til brylluppet – så flytter man simpelthen forlovelsesringen fra venstre og over på højre hånd.

3 prisklasser og 2 typer vielsesringe

Der er i princippet 2 typer ringe til bryllup og forlovelse – der er de masseproducerede og der er de specialfremstillede (det man i branchesprog kalder for unika), hvor der kun findes én af den pågældende ring fordi den er specialfremstillet.

Prisen er MEGET forskellig og seriefremstillede ringe, der “stemples” ud af en maskine på samlebånd, er i sagens natur langt mere prisbillig end det, en guldsmed har brugt 15 timer på at lave i hånden.

De tre prisklasser er derfor påvirket meget af om det er masseproducerede ringe eller om det er unika.

Læs artiklen om Valg af vielsesringe her.

Prisklasse 3 – discount

I discount-prisklassen finder vi de helt billige vielsesringe til mellem 1.000 og 3.000 kr. for et sæt. Ud over at de med sikkerhed er seriefremstillede i måske tusindvis af eksemplarer for at holde prisen nede, er metallet og de formentlig manglende ædelstene et godt tegn.

Det er specielt i det her segment du finder ringe hos online smykkebutikker, som dog også har ringene billigt fordi de ikke har butikslokaler og lign. udgifter.

Prisklasse 2 – mellemklassen

I mellemklassen finder vi to slags ringe. Vi begynder at se de billigste af de håndlavede smykker fra rigtige guldsmede, der selv laver ringene og vi ser de dyreste af de seriefremstillede ringe.

De seriefremstillede ringe i denne klasse har typisk højere karat og også ædelstene på ringene – måske også lidt mere specielle designs der kræver mere forarbejdning fra producenten. Disse ringe ligger mellem 3.000 og 8.000 kr. og er typisk de ringe du finder hos almindelige guldsmede og smykkebutikker. Her betaler du også for service, beliggenhed af butikken osv. modsat når du handler online.

Er det håndlavede forlovelsesringe du går efter?

Er det håndlavede forlovelsesringe du går efter i denne prisklasse, udgør arbejdslønnen en forholdsvis stor andel af prisen og derfor er der ikke meget tilbage til at sætte vilde ædelstene i og derfor er det typisk ikke nogle særlig spændende, men dog speciallavede, vielsesringe du får til denne pris hos en rigtig guldsmed.

Det er også i denne prisklasse du ligger, hvis du eks. benytter nogle af de forskellige guldsmedes tilbud om at smede dine egne vielsesringe, men her får du så oven i hatten også hele oplevelsen af det!

Sidst, men ikke mindst, adskiller denne prisklasse sig fra discountklassen ved også at have forskellige ringe til hende og ham – bruden og gommen har i de helt billige ringe nemlig ofte helt identiske ringe på.

Få ideer til indgraveringer af vielsesringe her.

Prisklasse 1 – den eksklusive klasse

I denne prisklasse, hvor ringene strækker sig fra 8.000 kr. og opefter, finder du stort set ikke de seriefremstillede ringe, men i stedet næsten kun de specialfremstillede.

Erfaringsmæssigt vil jeg sige, at de fleste ringe i denne prisklasse ligger på 12-15.000 kr. for et sæt.

Der er store fordele ved alle 3 klasser. I discountklassen får du ganske enkelt de billigste ringe mens du i den eksklusive klasse får unikke ringe, som kun du i hele verden har. Mellemklassen byder typisk på et kompromis mellem de to og der er så stor konkurrence i det segment, at du får enormt meget for pengene.

Markedet er derfor også sorteret efter den klassiske “bell-kurve”, som siger at 60% af kunderne køber ringe i mellemklassen, 20% i discountklassen og 20% i den eksklusive klasse.

Sparetips – sådan får du billige vielsesringe

Bryllupsmagi.dk er en række hjælpeværktøjer til at lægge bryllupsbudget, huskeliste, gæsteliste, ønskeliste og en række andre funktioner såsom vægtstyring osv. WeddingTools er intelligent og lærer af brugerne – jo mere det bruges, desto mere lærer systemet og i dag består budgettet og huskelisten af mere end 100.000 inputs fra tidligere og nuværende brugere.

Dvs. de forslag budgettet giver dig, de deadlines og punkter der i huskelisten osv. er ekstremt præcise og brugbare. Kort sagt: med siden får du et meget omfattende og inspirerende bryllupsbudget og huskeliste som du så kan gå i gang med at tilpasse til dine behov. Læs her mere om de enkelte dele af det.

Bryllupsplanlægning online

Bryllupsplanlægning online er et sæt online-hjælpeværktøjer på Bryllupsmagi.dk, som gør det muligt for dig at gennemføre alle dele af din bryllupsplanlægning på den bedste, mindst stressede og mest fejlfrie måde.  Få fuldt overblik over alle dele af din bryllupsplanlægning her!

  • Billige brudekjoler
    Vil du undgå at slagte dit dankort, er der flere muligheder for at købe billige brudekjoler, så læs mere om billige brudekjoler her i denne artikel! Hvis du køber billige brudekjoler, kan du bedre tillade dig at beholde din kjole efter brylluppet som minde!
  • Forlovelsesringe
    Forlovelsesringe bæres oftest på venstre hånd og er et tegn på at man nu har fundet den partner, man øsker at gifte sig med senere. Hvad koster forlovelsesringe og hvordan vælger du de bedste forlovelsesringe – og vil du bruge din forlovelsesring som vielsesring bagefter eller vil du skifte dine forlovelsesringe ud med nye vielsesringe, når du skal giftes?
  • Top 10 ting efter frieriet
    Når han – eller hun – har friet, går det store planlægningsforløb i gang. Hvad enten det er et stort, pompøst kirkebryllup eller et stille og rolig rådhusbryllup tirsdag eftermiddag, skal I nå at bstille, købe, reservere og tage stilling til mange af de samme ting.

Se mere om landsdækkende bryllupsfotografering her.

indhold