For at finde ud af det samlede bryllupsbudet er absolut nødvendigt for at være i stand til at sige noget om andre vigtige, og mere interessante ting, der kommer undervejs. Derfor starter vi med penge og bryllupsbudget.

Når du tror, af i alt budsjettsum for hele brylluppet, er vores bedste tip til at tilføje til denne 15-20% lavere, end du tror. Så har du en pæn margin til at gå på budgettet, hvis det revner.

Se billeder fra bryllupsfotograf her

Hvor meget koster et bryllup?

Det er selvfølgelig umuligt at sige, hvad et bryllup koster præcis, men denne lille liste vil hjælpe dig godt på vej til at finde ud af, hvad deres bryllup vil koste:

Som bryllupsstema du vælger
Antallet af bryllupsgæster du vil have
Hvordan du tror, billeder, fotograf og filme
Alkohol, hvis det er til at blive serveret i bryllup
Bryllupsrejse
Bryllupstema kommer vi til i næste trin af planleggingsguiden, men det handler om meget mere end bare farver.

Antallet af bryllupsgæster vil fortælle dig, hvilken mad, dessert, vin, litteratur og bryllupslokale omkostninger, der er beregnet ned til “kuvertpris” kan du gå op på dette med antallet af gæster, og dermed finde ud af, hvad “de gæster omkostninger til at invitere”.

Skal du bruge en professionel til at fange minderne fra jeres bryllupsdag, skal du også beregne lidt ekstra i budgettet.

Alkohol er et særskilt punkt. Hvis du kan tilbyde gratis alkohol til gæster, vil dette ofte udgør en god del af budgettet. Se, hvad vin siger om, hvor mange flasker vin, du har brug for til dit bryllup

De er på bryllupsrejse, kan være så mange ting – mange er at udsætte dette, indtil længe efter brylluppet, og andre har det ikke i budgettet. Nogle bruger forskellige tusind på en drøm ferie til Maldiverne, den anden tager et weekentur til New York, og nogle rejser på backpackertur. Skulle du have bryllupsrejse i budgettet, det er selvfølgelig noget, der skal drøftes.

Et godt tip til at få finanisert dele af den bryllupsrejse, er blot et ønske om at bidrage til dette som en bryllupsgave – i stedet for de andre gaveønsker.

Læs mere om bryllup her:

Hvordan får vi råd til at holde bryllup?

Ifølge bryllupstradisjonen så er det bestemt på forhånd, hvem der skal betale for hvad, og i et bryllup. Mange mennesker vælger i dag til at betale for deres eget bryllup, og der er selvfølgelig både positive og negative sider af det.

Du kan med god samvittighed bestemme alt nøjagtigt, helt ned til den mindste detalje.
Det er selvfølgelig en dybere indhug i både bank-konto og en sparegris.
Hvis du ønsker at betale for dit eget bryllup, som det ses i gang med at spare! Et godt råd må være at der ikke er nødt til at starte planlægning med udgangspunkt i den dyre lån for at holde fest.

Det er ikke nogen behagelig oplevelse at starte din ægteskab med en temmelig uplanlagt gæld.

Sæt i stedet bryllupsdatoen længere frem i tid. Det er almindeligt med lange engagementer i Norge, og de fleste af de andre par skal nemlig også spare.

Det er bedre at VÆRE i stand til at råd til brylluppet, end at have “råd til brylluppet”.

Ifølge tal fra medlemmernes budgetter her på Bryllupsvenner, omkostninger gjennomsnittbryllupet ca. 90.000,- i 2012.

Dette er, selvfølgelig, ingen svar, og der er mange, der bruger både mindre og mere end det.

Kort sagt, bør du derfor starte planlægger at etablere et bryllupsbudsjett. At være i stand til at sige noget om det samlede beløb, du har brug for at du bryllupsbudsjett, skal følgende være på plads: Bestemme bryllupstema, finde ud af, hvor mange gæster, der vil blive inviteret, beslutte, om du bør alkoholiske drikkevarer i forbindelse med bryllup, og finde ud af, om du ønsker en professionel til at fange den dag.

Er der for mange penge i forhold til hvad du føler, du har råd til, indstille bryllupsdatoen yderligere fremad, og lægge op til en spareplan! DNB, her kan du beregne, hvor meget du nødt til at gemme en måned, at nu drømmebryllupet

Det er ingen hemmelighed, at et bryllup for 20 personer kan koste det samme som et bryllup for 100 personer – det er nemlig her bryllupsstemaet komme ind

Se ud som værktøjer i vores online bryllupsplanlægger, før du læse denne vejledning – du vil få mest for gratis! Værktøjer, der kan være sjove at have, når du komme til bestemte punkter langs vejen.

Til venstre i menuen kan du finde en masse links til forskellige vigtige punkter, når du planlægger et bryllup. Under hvert link, vi har skrevet kort om de forskellige punkter.

Dette er ikke tænkt som en komplet opskrift på, hvordan du planlægger et bryllup, men mere som hjælpe-tekster og opgaver, der opregner hvilke dele af brylluppet, der kræver undersøgelse og planlægning.

bryllupsdagbokHusk også at skrive nogle simple ord for hvert punkt i bryllupsdagboken. – En bryllupsdagbok er en dejlig måde at indsamle erindringer fra bryllupsplanleggingen.

At planlægge dit bryllup

At planlægge dit bryllup vil være meget stor del af fornøjelsen. Det er resultatet af bryllupsplanleggingen at oprette den dag, du ønsker at huske på, med fotos og en gæstebog af gæsterne. Planlægning varer længere end selve dagen!

De links der er i en bestemt rækkefølge – og af en meget god grund: et punkt er erstattet af den næste.

Der er ingen grund til at begynde og se på, hvad et bryllup kjole koster, og hvad brudekjole, du ønsker, indtil du ved, hvad bryllupsbudsjettet tillader. Maden er selvfølgelig også ikke bestilt, før du kende antallet af gæster, og det er svært at skrive noget, hvis du ikke ved hvad du skal huske på.

Og dermed: Læse oppefra og ned, og ikke fra bunden og opad.

Husk også at bruge vores bryllupsforum, hvis du har nogen spørgsmål! Hvor får man god hjælp til at planlægge dit bryllup, hvis du skulle have nogen spørgsmål, eller har brug for nogen at diskutere med!

Læs også:

indhold