Skal dit bryllupshår hænge løst, eller skal det helt væk fra ansigtet? Måske skal du have slør eller blomster i, eller måske har du kort hår, som bare skal være, som det plejer. Også omkring håret til brylluppet er der mange overvejelser. Det er lettest at trylle håret om til noget særligt, hvis det er halvlangt eller langt. Det korte hår kan pyntes med blomster eller en hårbøjle med pynt i.

Mere om bryllup

Slør eller ej
Mange brude vælger at få frisøren til at sætte håret, og før den store dag kan man få en prøveopsætning for at se, hvad der passer ansigtet bedst. Om der skal slør i håret, er en af de store beslutninger. Nogle er fuldstændig sikre på, at sløret skal være på plads i håret, når hun skrider ind i kirken, mens andre synes, det er for meget af det gode. Slør kan fås i mange længder; der er det helt lange, det mellemlange og det korte, så det er bare om at prøve dem alle, når du køber din kjole. Sløret kan både sidde i kort hår, i løst hår og i opsat hår. Det kommer an på kjolen og personen, om sløret skal sidde i opsat eller løst hår.

Blomster eller hårbøjler
Hvis du fravælger sløret har frisøren gode ideer til, hvordan dit bryllupshår skal være. Enten kan det være smukt opsat uden anden pynt end den flotte frisure. Inspiration til det kan findes på nettet og i blade. Eller du kan få blomster i håret. Når du bestiller din brudebuket, kan du også bestille små blomster, som er klar til at putte i håret. Det er en enkel og naturlig form for pynt, som er blevet mere og mere moderne. Man kan også få mange søde hårbøjler med alt fra tyl over stofblomster til diademer. Er du til prinsesse stilen, er et diadem den rigtige løsning, så du kan drømme, at du er Mary eller Marie for en dag. Prøv dig frem og mærk efter, om du er til slør, blomster, diadem eller ingenting.

Hår og makeup
Vil du ordne håret selv, eller skal din mor, søster eller veninde gøre det. Eller vil du bruge penge på, at frisøren gør det. Ofte kan man både få sat håret og lagt makeup hos frisøren, og så skal du ofte af med mere end 1000 kroner. De penge kan dog være godt givet ud, da du så får professionelle til at gøre det. Lige præcis på den dag skal makeup og hår sidde perfekt. Mange vil huske det, hvis bruden har rodet hår eller for meget læbestift på. Hvis du vil spare de penge, så forhør dig i vennekredsen og familien, om der er en med lidt erfaring, som kan hjælpe dig. Hvis du prioriterer hår og makeup, kan du hyre en makeup artist, som måske kommer hjem til dig. Du kan også få en frisør til at komme til dit hjem, så du ikke skal uden for en dør, før kirken kalder.