Dette indhold er sponsoreret

Der er mange måder at være bæredygtig på i dag, og et bryllup er en oplagt mulighed for at udfordre sig selv og skabe en bæredygtig festdag. Når man går efter at lave et bæredygtigt bryllup kan man vise omverdenen og gæsterne, hvad der virkelig betyder noget – for eksempel, at det ikke er den eksklusive designer-brudekjole eller den store limousine, der er det vigtigste, men derimod, at man fejrer kærligheden og hinanden med de mennesker, der betyder noget. Læs med herunder, hvor vi kommer med fem bud på, hvordan du kan gøre dit bryllup mere bæredygtigt.

Dygtig certificeret fotograf fra Fyn

Få hjælp til at afvikle selve festen

Det er ikke altid, at det bedste bryllup er det, der bliver afholdt på den største herregård eller på det smukkeste hotel med den bedste udsigt. De bedste fester opstår som regel bare, når man har de helt rigtige gæster med – og så kan lokationen faktisk nærmest være ligegyldig. Men når man ikke afholder festen på en stor lokation med personale, kan det være nødvendigt med lidt hjælp til selve afviklingen af brylluppet. Og for at spare penge – og gøre det lidt ekstra miljøvenligt – kan I hyre private hjælpere frem for at bruge professionelle. Måske er I heldige, at I har nogen i familien eller omgangskredsen, som kan hjælpe med at servere og rydde op. Og hvis ikke I kender nogen, som kan hjælpe, kan I altid finde en hjælpende hånd til servering til bryllup på https://handyhand.dk/hh/servering-eller-anden-hjaelp-til-fest hvor I også finder hjælp til masser af andre opgaveer.

Lav selv invitationerne til jeres bryllup

Selve invitationerne til et bryllup er ofte en post, som fylder meget i budgettet og på bæredygtighedskontoen. En invitation skal nemlig typisk produceres fra ny i nogle materialer, som ikke altid er helt bæredygtige. En måde at gøre invitationen mere bæredygtig på er ved at vælge at producere den på bæredygtigt papir eller bionedbrydelige materialer, så den kan forgå i naturen. I kan også vælge selv at lave invitationerne af nogle materialer, som I har derhjemme i forvejen. På den måde kan I sikre jer, at ingen andre har lavet invitationer, som er magen til dem, som I har lavet. Samtidigt kan I sikre jer, at der ikke bliver købt eller brugt – og dermed produceret – nye materialer til jeres bryllupsinvitationer.

Bæredygtig brudekjole – hvordan?

Mange drømmer naturligvis – i mange år – om at finde den perfekte brudekjole. Nogen drømmer om en stor prinsessekjole, mens andre ønsker en mere feminin og enkel silhuet på kjolen. Men fælles for alle kjole-ønsker er typisk, at man er nødt til at købe en ny kjole for at kunne få alle sine ønsker opfyldt. Men dog behøver det ikke være sådan – hvis altså du gerne vil finde en bæredygtig brudekjole. Der åbner nemlig flere og flere vintage brudebutikker, hvor man kan finde brugte brudekjoler i rigtig god kvalitet og til meget fornuftige priser. Når du køber en brugt brudekjole ved du, at det ikke har været nødvendigt at sy en ny brudekjole i nye materialer, men i stedet for vil det sandsynligvis kun være nødvendigt at få kjolen en tur til skrædderen for at få den tilpasset perfekt til din krop.

Professionelle fotografer fra Horsens til bryllup

Undersøg mulighederne for leje frem for køb

Leje er ikke kun en mulighed, når det kommer til det lokale, I skal holde brylluppet i – nej tværtimod. Ikke nok med, at det rent faktisk også er muligt at leje både jakkesæt og brudekjoler, så er det også meget populært at leje det service, der skal bruges til at dække borde og pynte lokalerne op med. For eksempel duge, tallerkner, bestik, glas og alt det andet, der skal bruges til at pynte bordene med. Hvis I vælger at leje disse ting, slipper I også for selv at skulle ud og investere i service til rigtig mange mennesker – som kan være svært at komme af med igen efterfølgende, eller at finde plads til at opbevare det derhjemme. Hvis man lejer af et firma, kan man tilmed være heldig, at de kan levere og afhente, og nogen sørger endda også for at tage opvasken, så I ikke skal stå med den dagen efter jeres bryllupsfest.

Kvindelig fotograf i Nordjylland

Genbrug er det nye sort

Hvis man tænker lidt over det, kan man udskifte rigtig mange ting i et bryllup med genbrugte alternativer. For eksempel kan det være rigtig hyggeligt og rustikt at finde unikke drikkeglas eller tallerkener i genbrugsbutikker, så ingen af gæsterne drikker af ens glas eller spiser af ens tallerkener. En anden stor trend er også at genbruge syltetøjsglas og bruge dem som drikkeglas, at bruge patentglas til fyrfadslys, eller at gemme gamle konservesdåser og bruge dem til oppyntning – for eksempel til som blomstervaser. Når det kommer til vielsesringe, er det naturligvis også muligt at genbruge – for eksempel ved at købe genbrugte vielsesringe og få dem indgraveret, eller ved at få gamle smykker smeltet om til jeres helt personlige og unikke vielsesringe.

Læs også:

indhold