Bryllupsrejsen

Afstemningen om bryllupsrejser viser, at mange brudepar fravælger drømmerejsen. Er det et spørgsmål om prioritering, om tidens trend – eller er der en helt anden grund til dette.


Resultatet på spørgsmålene stillet i aprils afstemningsrubrik viser:

Drømmerejsen : 33.19%
Charter rejse : 27.37%
Ingen Rejse : 39.44%

I alt 464 afgivne stemmer.


For nogen vil det nok være lidt overraskende, for man har altid talt om de traditioner og skikke der følger med, når bryllupsfesten når ud på de små timer, og brudeparret skal sendes afsted med ris og raslende dåser bag biler, for enten at påbegynde en romantisk bryllupsrejse eller tilbringe bryllupsnatten på et hotel før rejsen begynder.

Se kreative bryllupsbilleder fra en dygtig bryllupsfotograf her.

Virkelighedens bryllupsrejse

Men sådan er det ikke viser resultatet. Uden at kende de enkeltes baggrund for at stemme, som de har gjort kan man komme med nogle gæt på årsagerne hertil:

Det vil helt sikkert for mange være et prioriterings-spørgsmål, idet bryllupsfesten for mange er en stor omkostning. Specielt nu hvor en af de helt store traditioner fra gamle dage er væk – nemlig den at brudens forældre (og indimellem begge hold forældre) afholdt udgifterne i forbindelse med brylluppet. Dengang man fulgte disse traditioner, kunne brudeparret selv lægge penge tilside til den del af brylluppet, der hed bryllupsrejse.

Et andet gæt kunne være den højere gennemsnitsalder for indgåelse af ægteskaber, hvor både brud og brudgom allerede har været ude på deres drømmerejse og prøvet disse oplevelser, måske endda med hinanden. Der er ofte børn inde i billedet, som vanskeliggør en længerevarende rejse lige efter brylluppet.

Selvfølgelig smitter tendensen til at udskyde bryllupsrejsen også, for når vennerne og familien ved deres bryllupper vælger rejsen fra, så er det nemmere at følge linien.

Læs mere om bryllupsplanlægning på vores blog her.

Hvem gør noget ved det!

Egentlig er det ærgerligt, at den tradition er gået mere eller mindre i opløsning og måske kunne rejsebureauerne stille sig selv den opgave med deres kendskab til mulighederne indenfor rejser, at ”opfinde” nogle rejser til helt andre destinationer, hvor brudeparrene enten kunne nå til uden det store tidsforbrug (og dermed også mindre omkostninger) eller også finde nogle rejsemål, hvor børnene kunne komme med. Det kunne være en rejse, hvor børnene får deres oplevelser og bliver passet samtidig. For par uden børn kunne det være helt nye oplevelser med indhold, i Danmark eller de nærmeste lande i Europa.

Læs artiklen : Alt om bryllup her.

indhold