En borgerlig vielse

En borgerlig vielse behøver ikke være et simpelt bryllup. Det kan indebære præcis magen til fest som et kirkebryllup. go bare all in!

Et bryllup er en af livets store fester. Mange vælger at lade sig vie på traditionel vis i kirken. Andre foretrækker borgerlig vielse uden religiøse indslag. Uanset hvad I vælger, er det jeres beslutning alene, det kan ingen vælge for jer. Hvis valget falder på en borgerlig vielse, så tro ikke, at det ikke kan blive lige så traditionelt og storslået som ved en kirkelig vielse. For det kan det. I, og I alene, bestemmer, hvordan jeres store dag skal se ud.

Forberedelser til brylluppet

Det kræver en del forberedelser at arrangere et større bryllup med en del bryllupsgæster – og det er ligegyldigt om det skal være kirkelig eller borgerlig vielse. Der findes en del praktiske ting, der bør være på plads inden vielsen, så den er gyldig rent juridisk. Uanset hvilken type ceremoni, I vælger, så gælder de samme juridiske love. Når man gifter sig, har man ansvar for hinanden, ikke mindst på den økonomiske side. Vil i have lavet særeje, skal det selvfølgelig laves inden brylluppet. Særeje kan være et ømtåleligt emne at tage op med sin kommende mand eller kone, men gør det på en pæn måde og med eftertænksomhed. Book festlokalerne, allerede et år inden. De populæreste steder, dygtige fotograf, vielsesforrettere og datoer bliver hurtigt fyldt. Uanset hvem man er, skal søge om en såkaldt ægteskabserklæring. Den sendes til dit lokale kommunekontor, der undersøger jeres forhold og sender en prøvelsesattest retur til jer.

Hold jeres vielse, som i ønsker det.

Vær ude i GOD tid

Når i skal ud og vælge bryllupstøj, er der også her en del praktiske ting, der bør planlægges i god tid. Brudekjolen kan have leveringstider på op til 4-6 måneder. Besøg en bryllupsbutik og bestil din brudekjole i god tid. Brudgommen har også ret til at føle sig som verdens mest stilede person på sin store dag. Så det samme er gældende for hans tøj, vær ude i god tid og køb gerne tøjet i en butik.

At forevige brylluppet er for de fleste brudepar en selvfølge. Billederne skal jo pryde jeres væg længe og få jer til at mindes jeres bryllupsdag. Gode fotografers kalendere fyldes hurtigt ud, så book i god tid og undervurder ikke ansvaret for billederne. Overlad det ikke til onkel Henning, der godt kan lide at tage billeder. Nej, lad en professionel påtage sig det ansvar.

Læs mere om bryllupsfotografer her.

Borgerlig vielse

indhold