Det er ikke let at finde den helt rigtige brudekjole og det perfekte brude-look, som både du og dine bryllupsgæster vil huske selv længe efter din bryllupsfest. Og derfor guider vi dig her til, hvordan du finder den rigtige kjole til den store dag, og hvordan du skaber dig et brude-look, som ingen vil kunne sætte en finger på. 

Skal du planlægge bryllup? Læs vores guide til alt hvad du skal vide som brudepar

Vær bevidst om din kropstype, og vælg din brudekjole derefter

Vær bevidst om din kropstype, og vælg din brudekjole derefter

Der ligger ofte meget tid og tanker bag dit valg af brudekjole, og det er derfor vigtigt, at du er 100 procent tilfreds med den kjole, du ender med at vælge – både i forhold til materiale, form og ikke mindst komfort. Og her er det altså afgørende, at du er bevidst om din kropstype og hvad, der klæder dig. 

Har du fx en fyldig barm og numse, bør du gå efter en lang kjole, der ikke sidder alt for stramt over barm og numse – men heller ikke en kjole, der sidder alt for løst, for så kan du nemt se for firkantet ud. Har du både fylde på barm og numse og en smal talje, vil det virkelig klæde dig.

Har du både fylde på barm og numse og en smal talje, vil det virkelig klæde dig med en kjole, der går ind i taljen og fremhæver dine smukke, fyldige former. 

Har du små bryster, en ikke så fyldig numse og en mave, du ikke har lyst til at fremhæve, vil det være rigtig godt med en glat brudekjole, der slutter lige over knæene. 

Vil du sørge for, at din bedre halvdel får valgt det helt rigtige jakkesæt til jeres bryllup, bør han også gå efter et jakkesæt, der passer til hans kropstype

brud i brudekjole

Få lagt en professionel brude makeup

Når den store dag kommer, kan du godt tillade dig at gøre noget ekstra ud af din makeup. Er du ikke selv den store makeup-haj, eller vil du bare gerne nyde timerne inden brylluppet uden at skulle bekymre dig om din makeup, bør du få lagt en professionel brude makeup

Hos en professionel makeup-artist er du i sikre hænder. I fællesskab finder I ud af det helt perfekte makeup-look, der passer til kjole og smykker – både til de simple og de funklende diamanter

Få lagt en professionel brude makeup

Gør noget ud af frisuren

Din frisure er endnu et vigtigt element i det perfekte brude-look, og ligesom med makeuppen kan du også her gøre lidt ekstra ud af det. Der er et væld af frisurer at vælge imellem, og dit frisure-valg skal selvfølgelig afhænge af, hvad du vil udstråle. 

Vil du se frisk og afslappet ud, kan du nøjes med at have dit hår løst og sætte et fint perlespænde i siden, og vil du se mere fin og formel ud, kan du sætte håret op i en flettet knold. For det mere rå, seje brudelook, kan du lave dit hår tilbageslikket med noget argan olie og styling gel.

Brudehår

Prikken over i’et; smukke, komfortable brudekso

Sidst men ikke mindst skal du jo finde et par brudesko. Og her er det vigtigt at finde et par, der passer til din brudekjole og det look, du har besluttet dig for – og at de er komfortable, så du kan holde ud at have dem på under hele bryllupsfesten. 

Er du ikke vant til at gå i høje hæle, bør du derfor nok ikke vælge en brudesko med en 10 centimeter tynd hæl. Gå i stedet efter en lavere lidt mere kompakt hæl eller en sko med kilehæl, så du får højden med og stadig kan balancere.

Du vil kunne finde mange klassiske brudesko i silke og satin, men er du ikke til det, kan du også sagtens vælge en sko, der måske ikke lige er produceret som en brudesko, men som stadig kan fuldende dit bryllupslook – det kan fx være en smuk, lædersandal med en mellemhøj hæl.

brudesko

Læs mere om bryllupsfotografering

indhold