Du kan ikke få dine penge tilbage hvis et land nægter dig at rejse ind pga. dit pas!

Du skal sikre dig at dit pas er gyldigt så du ikke mister din bryllupsrejse – En bryllupsrejse kan for mange par, være den mest spændende oplevelse af hele brylluppet. Vielsen og festen er dejlige, men der er nu noget helt specielt over at rejse væk sammen for første gang som mand og kone.

Forestil dig at gå ombord på flyet, at flyve adskillige timer for at nå til jeres bestemmelsessted for så at blive tvunget til at vende om og tage hjem fordi jeres pas er udløbet! Så før du begynder at pakke, skal du sikre sig at jeres pas er gyldige til bryllupsrejsen.

Se bryllupper fra danske bryllupper her.

Sørg for en god start og hav jeres pas klar!

Måske er det første gang i dit liv at du skal forlade dit hjemland og det er dermed første gang du har brug for et pas. Det tager som regel tre uger at lave et pas, men du bør sørge for meget mere tid, i tilfælde af der opstår problemer med dit pas. Sæt gerne 2 til 3 måneder af.

Du kan eventuelt nævne at du skal bruge dit pas til din bryllupsrejse

Du kan eventuelt nævne at du skal bruge dit pas til din bryllupsrejse, og måske fremskynde processen lidt på den måde. Vær forberedt på at du skal betale et gebyr for at få lavet eller fornyet dit pas. Det koster mellem 500 og 1.000 kr. for at nyt pas, afhængigt af om du skal have et nyt pas for første gang eller blot fornyet dit gamle pas.

Se mere om bryllupsrejsen til Sicilien her.

For et helt almindeligt pas tager det ca. 2-3 uger at få det lavet. Du skal på dit lokale paskontor for at få det lavet. Kontoret ligger som regel sammen med Kommunen eller Rådhuset, men kig i telefonbogen eller på internettet for at se hvor du skal henvende dig.

Se mere om asmussen foto her

Du skal møde personligt op for at få lavet eller fornyet dit pas

Du skal møde personligt op for at få lavet eller fornyet dit pas. Dette gælder også hvis dit pas er blevet stjålet. Medbring mindst to slags ID (helst med billede), din fødsels- eller dåbsattest og sygesikringsbevis. Kig eventuelt på paskontorets hjemmeside for yderligere information og påkrævet legitimation.

Mange par er blevet skuffede over at være på vej til at rejse til deres feriemål

Mange par er blevet skuffede over at være på vej til at rejse til deres feriemål, for blot at blive afvist af myndighederne der fordi deres pas ikke var i orden. Personligt har jeg selv prøvet at mangle et pas til mit datter, hvilket vi først forstod da vi stod i lufthavnen og ventede på flyveren til Disneyland! Så du skal sikre dig at jeres pas er gyldige til jeres bryllupsrejse, så I ikke havner i samme situation!

Se unikke bryllupsbilleder her.

indhold