Varmen strømmer ind over Danmark her i august måned. Står du overfor at planlægge dit sommerbryllup kommer vi her med 3 gode råd til, hvordan du sikrer en behagelig og festlig dag på trods af varmen.

#1 Sørg for at arrangere områder med skygge

Der er næsten intet bedre end en skyfri himmel og høj sol til et udendørs bryllup. Men hvis festen afholdes udenfor i en længere periode, er det en rigtig god idé at sørge for, at der er områder med skygge til gæsterne. 

Pavillioner eller sofa arrangementer i skyggen? Mulighederne er mange. Og selvom du ikke er herre over vejret på denne dag, så vil dine gæster takke dig for områder med overdækning – både for solen såvel som for regn.

Læs mere om fotografering

bryllupsbilleder

#2 Drik rigeligt med væske

Man kunne fristes til at tro, at vi henviser til, at man ikke holder sig tilbage med rosévinen. Men alkohol er som bekendt vanddrivende. Dermed øger større mængder indtagelse af alkohol chancen for dehydrering. En sådan situation er typisk ubehagelig og kan virke meget voldsom. Så det vil du for alt i verden undgå – både som gæst og arrangør.

I stedet bør du som altid følge det gode råd: drik rigeligt med vand. I kan eventuelt anskaffe en isterningemaskine eller en masse flaskekøleskabe. Så er alle drikkevarerne altid dejligt kolde.

#3 Slip dresscoden fri

Det er selvsagt indlysende at man kommer pænt klædt på til et bryllup. Typisk betyder det for mandens vedkommende både jakkesæt/ smoking, eventuelt med tilhørende vest og slips eller butterfly. Oftest har man sine jakkesæt i mørke farver i nogle materialer, der holder på varmen. 

For de mandlige gæsters skyld, kan det være en idé i indbydelserne at gøre opmærksom på, at dresscoden kan være lidt mere ‘afslappet’. Dermed ikke sagt, at man som gæst skal troppe op i shorts og sandaler. Men man kunne fx åbne op for, at herre kunne komme i et jakkesæt af hør eller et lignende materiale.

For de kvindelige gæster kunne man samtidig åbne op for, at der gerne må være en masse pangfarver på deres festkjoler.

Afsluttende pointer

Den danske sommer er som udgangspunkt ofte utilregnelig. Men du ved aldrig om vejrudsigten for den kommende sommer står på høj sol i alle 12 uger. Det er derfor altid et godt råd at have en ‘plan b’ til sit bryllup ift. svingende vejrudsigter. Når der er en plan b er der typisk mere ro på og både gæsterne og dig selv kan slappe mere af.

Det allervigtigste er jo, at I får en fantastisk dag og alene skal koncentrere jer om at blive fejret af venner og familie.

indhold