Tillykke, du skal giftes! Du kan nu se frem mod en helt fantastisk dag, men samtidig også en masse måneder med forberedelse, forberedelse og lidt mere forberedelse. Men hvor skal man lige starte?

Sætter du ikke en struktur fra starten i din bryllupsplanlægning, kan det godt gå hen og blive nogle lange måneder. Huskelisten til bryllup er nemlig lang. Med disse fire gode råd til bryllupsplanlægningen lover vi dig, at du kommer nemmere igennem alt det praktiske til den store dag.

Hvordan ser jeres drømmebryllup ud?

Du har måske allerede en klar forestilling om, hvordan dit bryllup skal være? Måske du altid har drømt om et stort bryllup og brugt timevis på at søge nettet igennem for inspiration til brudekjole og bryllupskage? Men husk at inddrage din forlovede i planlægningen.

Det kan godt være, du har et helt klart billede af et stort kirkebryllup med tilhørende kæmpe fest, hvor samtlige 200 af jeres familie, venner og bekendte er inviteret. Men har din bedre halvdel ønsker om at blive viet på rådhuset med en mindre reception efterfølgende, så bliver I nødt til at indgå nogle kompromisser, for at I begge får den bedste dag.

Vi kommer derfor her med et godt råd, der kan eliminere de næste mange måneder med bryllupsskænderier; Tal med hinanden om jeres ønsker og forestillinger, inden I går i gang. I får kun drømmebrylluppet, hvis I begge er enige om, at det er et drømmebryllup.

Budgettet – Hvad er realistisk?

Det er vigtigt, at I taler om, hvad der er vigtigt for jer hver især – og ikke mindst, når der skal tales budget. Et bryllup koster mange penge, og ofte bliver det dyrere, end man først har regnet med. Derfor er det en god idé at få et overblik over budgettet til brylluppet og ikke mindst forventningsafstemme med hinanden, hvad der er realistisk fra start.

Budgettet bør indeholde alle udgifter – selv de små beløb, for dem bliver der også mange af. Tænk derfor alt, lige fra brudekjole, festlokaler, mad og drikke til bryllupsinvitationer og musik ind i budgettet. På den måde kan I forene tankerne og hermed opstille rammerne for jeres fælles drømmebryllup.

Start i god tid

Her kommer endnu et godt råd; Start bryllupsplanlægningen i god tid – gerne allerede et-to år før. Mange bryllupslokationer eller bands er alt efter popularitet booket langt ude i fremtiden. Derfor er det en god idé at få sat en dato så hurtigt som muligt, så I hurtigt kan få booket både feststed, mad, musik osv.

Har I en drømmelokation i tankerne, anbefaler vi at starte med at blive booket ind her og så tage udgangspunkt i den dato til resten af bryllupsplanlægningen. Hvis I sætter jer fast på en dato fra start, risikerer I nemlig, at drømmelokationen allerede er booket og derved må finde noget andet.

Tiden går stærkt, og der kan ofte være lang ventetid på flere af punkterne, I skal have styr på. Samtidig vil der ofte i bryllupsplanlægningen opstå uforudsete forhindringer, der vanskeliggør planlægningen. Når du starter bryllupsplanlægningen i god tid, minimerer du risikoen for lige netop dette. Skulle de alligevel opstå, har du langt større overskud til at finde en løsning.

Bestem en lokation til brylluppet

Selve stedet I holder brylluppet, er en af de vigtigste poster at få styr på. Det er nemlig lokationen, der skaber rammerne for jeres bryllup.

Der er mange overvejelser, I skal gøre jer, når I skal bestemme bryllupslokalet; Ønsker i at holde bryllupsfesten udendørs, på en flot kro eller herregård, i en gildesal, i udlandet eller er det vigtigste for jer at holde et bryllup med overnatning?

Medmindre I allerede har besluttet jer, hvor I skal giftes, anbefaler vi at lave en ønskeliste over bryllupssteder, hvor I tilføjer flere forskellige muligheder. Så kan I bagefter mærke efter, hvad der passer bedst ind i jeres drømmebryllup.

Mulighederne er mange, og det er kun jer, der kan bedømme, hvad vil være det bedste for jeres bryllup. Følger I disse fire råd, har I et godt fundament til resten af bryllupsplanlægningen.

Læs også:

indhold