Ens bryllupsdag er en af de mest specielle dage i jeres liv. En dag fyldt med kærlighed, glæde og fest. Mange brudepar siger dog bagefter, at dagen var fantastisk, men at den gik alt for hurtigt.

Det er en skam. For nu har I brugt tid og penge på at planlægge dagen. Derfor bør I også planlægge, hvordan I bedst nyder dagen og får det hele med. 

Det får I fire konkrete råd til her. Fælles for dem alle er, de giver jer mååpøe ovæeåæskud til at nyde og fokusere på dagens delelementer. 

Læs artiklen: Højdepunkter fra brylluppet

Giv opgaverne videre

Det første råd er at give slip på jeres eventplanlægger-roller. Det kan være svært, når I har brugt mange timer på at planlægge bryllupsdagen, men nu er tiden kommet til, at I skal udfylde rollerne som brud og gom. 

Det betyder konkret, at I giver ansvaret for dagen videre til venner, familie og/eller serveringspersonale. Det gælder både store og små opgaver. De praktiske opaver, der er planlagt på forhånd og dem, der kommer ind fra højre. 

I skal ikke tjekke op på, om opgaverne er udført, men stole på, at opgaverne er udført godt nok. Toastmasteren skal nok styre de festlige indslag sikkert gennem middagen. Din forlover skal nok huske ringene, og din søster skal nok huske at bestille en taxa til mormor eller hvad det nu kan være.

Når I giver slip på de praktiske opgaver, får I mental plads til at fokusere på det sjove som at gøre sig klar, sige det store ja, festmiddagen og talerne osv. 

Øv jer i at være til stede i nuet

Det første råd handlede om at give opgaverne fra sig, så I bedre kan nyde de forskellige dele af dagen. Det kan dog være svært at lade være med at tænke på den mentale to-do-liste. 

Men hvis I ikke vil risikere at “gå glip” af jeres store dag, bør I være til stede i nuet. Det gør I ved at beslutte jer for kun at tænke og fokusere på det, I er i gang med lige nu. Nyd at få sat hår og lagt makeup. Nyd en drink med forloveren uden for kirken, inden gæsterne kommer. Nyd din onkels smukke tale. 

Hvis du stadig tænker, at det er for svært, så læg mærke til, når dine tanker begynder at vandre. Pres foden ned i gulvet og mærk underlaget. Tag tre dybe vejrtrækninger ned i maven og vend fokuset på det, der sker lige nu. Husk at øvelse gør mester, så øv jer gerne i månederne op til brylluppet. 

Vær i form

Krop og sind hænger sammen. Et bryllup er en lang dag, hvor I skal være i centrum og være gode værter for de mange gæster. Det kræver stamina. 

Det handler ikke om, at I skal svede mange gange om ugen i træningscentret, tabe jer eller få sixpack. Nej, det handler blot om at I skal holde kroppen aktiv, da det giver jer overskud – både fysisk og mentalt. 

Hold jer i gang med gåture efter aftensmaden, let træning hjemme på stuegulvet eller en løbetur i ny og næ. Det holder kroppen i gang og sindet friskt. 

Ekstratip: Hvis det med træning og bevægelse slet ikke er jer, kan I holde motivationen oppe ved at følge nogen på Instagram, der deler sine oplevelser med motion og en aktiv hverdag. Find den rigtige person at følge på denne liste over nogle af de mest populære danske instagrammere

Hav et par flade skiftesko med

Det sidste tip er lavpraktisk, og handler om sko. Især brude og andre kvinder kan genkende følelsen af ømme fødder efter en hel dag i høje stiletter. Men også for mænd, kan de pæne herresko være en udfordring, hvis man ikke er vant til at gå i dem til daglig. 

Selvom man sidder meget ned til danske bryllupper, skal I også gå rundt og tale med alle gæsterne og ikke mindst føre an på dansegulvet, når der spilles op til fest. Det orker I ikke, hvis hvert skridt gør ondt. 

Husk derfor at pakke et par sneakers med til efter middagen og brudevalsen. De kan for brudens vedkommende være hvide med blondebånd som snørrebånd, så de bliver mere feminine. 

Accepter at dagen går stærkt

Dette var fire måder, I kan få mere overskud til at nyde jeres skønne bryllupsdag. 

Men prøv også at acceptere, at dagen går stærkt. Den er jo kulminationen på lang tids forventning og planlægning. Men fordi dagen suser forbi, og I dagen efter ikke husker alle detaljer i forloverens indslag, skaber I stadig minder for livet, som I altid kan se tilbage på. 

Læs også:

indhold