For de fleste brude er brudekjolen et af de vigtigste elementer i bryllupsplanlægningen 

For de fleste brude er brudekjolen et af de vigtigste elementer i bryllupsplanlægningen. Men selvom det er en kjole, som mange kvinder har tænkt på, siden de var helt små, kan det være svært at vælge den helt rette. Der findes nemlig et hav af forskellige designs, som alle er flotte på hver sin måde.

Derfor kan det være en rigtig god idé at søge inspiration

Derfor kan det være en rigtig god idé at søge inspiration og forsøge at finde sin foretrukne stil, inden man begiver sig ud på det første besøg hos en brudesalon. Blogs og magasiner er gode steder at hente inspiration, men en anden inspirationskilde, der har inspireret brude verden over i mere end 100 år, er de royale brude. De har nemlig altid været trendsættende, når det kommer til moden inden for brudekjoler.

Det var derfor ingen overraskelse, at man pludselig så fine blondeærmer på en lang række brudekjoler efter 2011 – og stadig gør det den dag i dag. Det skyldes nemlig Kate Middleton, som samme år giftede sig med Prince William ved et storslået bryllup i London. Her bar hun en smuk brudekjole skabt af Sarah Burton for Alexander McQueen, som netop havde blondeærmer.

Se mere om smukke brudekjoler her.

storslået bryllup i London

Hertuginde Kate er langt fra den første royale brud til at betage verden med sin smukke brudekjole. Gennem tiden har der været et utal af flotte brudekjoler, som alle har været vidt forskellige. Man kunne måske tro, at prinsesser altid gifter sig i romantiske kjoler med store tylskørter, men det er ikke tilfældet.

Når det kommer til royale brudekjoler

Når det kommer til royale brudekjoler, spænder det nemlig meget bredt; fra dramatiske kjoler som Prinsesse Dianas berømte balkjole med det rekordlange slæb til mere afdæmpede kjoler som Kronprinsesse Mette-Marits simple og minimalistiske brudekjole. Og så er der naturligvis en lang række brudekjoler derimellem. Hvem kan eksempelvis glemme vores egen Kronprinsesse Mary, som blev gift i en elegant silkekjole skabt af Uffe Frank? Eller svenske Prinsesse Madeleine, som i 2013 blev gift i en overdådig Valentino-kjole?

Der er med andre ord noget for enhver smag blandt historiens mange royale brudekjoler. I nedenstående grafik kan du finde din favorit blandt de 21 mest ikoniske kjoler, der nogensinde er båret af Europas kongelige.

Hvis du skal ud og finde en brudekjole, som får dig til at føle dig som en prinsesse, kan du tage et kig på vores oversigt over leverandører, hvor du finder nogle af landets absolut bedste brudekjolebutikker.

indhold