Monogram – sådan gør du

Et monogram er en grafisk sammenlægning af jeres forbogstaver. Man kan sammenligne et monogram med at det er brudeparrets logo. Man kan sætte sit monogram på indbydelser, bordkort og lignende, men hvordan får man lavet et monogram?

Hvad er et monogram?

Et monogram er noget mange forbinder med adelen eller kongelige – og måske netop derfor er det så populært at lave sit eget monogram til brylluppet. Et monogram du har set mange gange, er det monogram, Dronning Margrethe har på vores mønter.

Da et monogram gerne må have et “gammeldags håndskrevet look” – hvilket man kalder kaligrafisk skrift – som om det var skrevet med en fjerpen under den engelske middelalder-adel

Ideen i et monogram er at man tager brudens og gommens forbogstaver og sætter sammen til ét “grafisk udseende” – et monogram er altså lidt som et logo.

Da et monogram gerne må se meget gammeldags ud, laver mange deres monogram med meget snørklede bogstaver, sådan at det grafiske udseende af deres monogram er meget “snørklet sammen”.

Læs spændende billedhistorier fra danskeres hverdag og bryllup her.

Et monogram er brudeparrets eget logo – sæt det på jeres invitationer, bordkort og takkekort – eller få det broderet på jeres tøj, håndklæder eller lign.

Sådan får du et monogram

Monogram – gør det selv

Mange vælger at lave deres eget monogram – det kræver blot at man har lidt grafisk fornemmelse og kan bruge en computer.

Hvis du vælger at lave dit eget monogram, kan du bruge eks. tekstbehandling (såsom Word) eller et grafisk program (såsom Photoshop). Her vælger du nogle af de ‘snørklede’ skrifttyper – på engelsk hedder det fonts – fordi de egner sig til at få et monogram til at få det rigtige udseende. Har du en almindelig pc med Word, kan du eks. prøve at vælge skrifttypen BLACKADDER til dit monogram – eller FRENCH SCRIPT. Begge disse skrifttyper kan give dit monogram et gammeldags, håndskrevet udseende. Så skriver du simpelthen dine forbogstaver og trækker dem ind over hinanden, så de hænger sammen på en flot, grafisk måde.

I vores bryllupsforum, kan du få hjælp til at lave dit monogram!

Her kan i få lavet tryksager til bryllup, også bryllupsbøger.

Monogram – køb et professionelt

Hvis du skal have et rigtig flot monogram, anbefaler vi at du køber et. Du kan købe et monogram hos mange af forhandlerne af bordkort, invitationer og lign. Et monogram koster typisk nogle få hundrede kroner, men i forhold til at lave dit eget monogram, sparer du dels en masse tid og dels er du sikker på at få et monogram, som er lavet af en person, som har grafisk erfaring.

Undgå at køre når i har drukket, bestil en bus istedetfor

indhold