Brudebuketten en del af en bryllup tradition

Som en del af den danske bryllup tradition følger brudebukketten med og mange følder denne tradition. I dag er det faktisk sådan at gommen vælger brudebukketten. Men de fleste brude plejer som regel at præge gommens valg, så brudebukketten passer til resten af brudens look. En smuk brudebuket hører til en smuk brud.

brudebuket-1

Find den brudebuket der passer dig

En brudebuket er ligeså varieret som det danske vejr, dog heldigvis ikke ligeså ustabilt. Brudebuketter findes i mange varianter, som dråbeformede, lidt mere klassiske, i en hjerteform. Brudebuketter laves også som mere almindelige buketter hvor der tilføjes grønt og grene etc. Der bruges også mange forskellige blomstertyper i en brudebuket, som roser, tulipaner, liljer og mange andre eksotiske blomster. Brudebuketten prydes ofte også med bær, sommerfugle, guld og sølv og glimmer.

brudebuketter

Gomme vælger brudebuketten, men ……

Det er i følge traditionen gommen der udvælger buketten, og ofte går det også godt. Som regelt hjulpet godt med råd hjemmefra og hos blomsterhandleren. Bruden har sikkert inden givet kraftigt udtryk for hvilken type blomster hun kan lide og hvilke farver etc. Mange blomsterhandlere har som regel også mange gode råd til hvordan brudebuketten kan formes, sammensættes i farver etc.

brud-buket

Når du skal vælge din brudebuket, så ….

  • Tænk over hvilke farver du synes skal præge dit bryllup
  • Hvor stor du føler din brudebuket skal være
  • Hvilken type blomster de vil have i buketten
  • Hvilken facon eller form skal brudebuketten have
  • Brudebuketten skal også kunne bæres ordentligt i kirken

Valg af brudebuket er ofte noget man bruger en del tid på. Er du i tvivl, så spørg din blomsterhandler eller søg inspiration på nettet. Her på siden finder du mange gode links til blomsterhandlere der kan guide dig. Godt bryllup 🙂

brudebuketten

indhold