Kongeligt festfyrværkeri i Fredensborg Slotspark

For et par år siden –og måske inspireret af et fornemt, kongeligt festfyrværkeri i Fredensborg Slotspark –blev det trendy til bryllupper at futte en masse tusindkronesedler op i luften i form af raketter, eksploderende sole, bomber og andet larmende, flot og farverigt.

Det var som bekendt Alexandras giftermål med ”kronprins” Joachim, som afstedkom de mange brag og lys – og siden har senere brudepar tænkt: So ein Ding må vi også have!

Inden man hjemkøber for en formue fyrværker, er det måske værd at overveje, om den side af sagen ikke bør overlades til en fyrværker, en professionel, som kan ordne det hele med politivedtægten, har tilladelsen fra Beredskabsstyrelsen, klarer det med den lovpligtige ansvarsforsikring – og har adgang til det professionelle, slagkraftige fyrværkeri, vi andre dødelige ikke kan komme til – i hvert fald ikke lovligt.

Se en masse smukke bryllupsbilleder her.

Krudtsværtet ekspert

Fyrværkerens branche er i sagens natur ikke en talrig skare, som f.eks. skolelærere. Antallet af seriøse firmaer kan tælles på to hænder og vil man have fat i sådan en krudtsværtet ekspert, slår man op under Fyrværkeri her på Bryllupsmagi.dk.

Bortset fra Tivolis fyrværksmester, der selv håndfremstiller sine sprængartikler køber landets øvrige fyrværkere deres varer fra danske og udenlandske fabrikker.

Bestiller man et fyrværkeri, skal fyrværkeren på besigtigelse for at afgøre, om det i det hele taget kan lade sig gøre. Det er noget med afstandskrav, der kan betyde, at fyrværkeren siger nej tak.

F.eks. kan man ikke bestille fyrværkeri på Rådhuspladsen, hvis man tilfældigvis holder bryllup på en af de omkringliggende restauranter.

Læs mere om bryllupsplanlægning her.

indhold