På frierfødder

  • “Vil du gifte dig med mig?”
  • “Vil du være min kone?”
  • “Vil du gå gennem livet med mig?”
  • “Vil du udveksle ringe med mig?”
  • “Vil du sige ja til at blive min kone foran alteret?”
  • “Vil du følge med mig op på rådhuset?”

På frierfødder – Der er mange måder at spørge på – men en ting er sikkert – skal det være romantisk, så spørger man ikke mellem to mundfulde mad.

For nogle par ligger det meget i luften, at de skal giftes og derfor bliver spørgsmålet aldrig stillet direkte. Men for andre, som måske ikke har kendt hinanden så længe, kan det meget vel dreje sig om at spørge på den rigtige måde og på det rigtige tidspunkt.

Skal i giftes i Aarhus? Se billeder fra fotograf i Aarhus

Den dansende måde

Hvis I har været til en god fest og danset sammen – slut dansen med at spørge om hun kunne tænke sig at øve på brudevalsen. Du nynner melodien og spørger om hendes ja. En dejlig romantisk måde, som nok skal virke.

Blomstersengen

Inden din kæreste kommer hjem – køber du et væld af blomster – gerne hendes yndlingsblomst – du sætter blomsterne i så mange vaser du kan finde – eller også i nogle tomme flasker. Blomsterne skal danne en gang, f.eks. med fyrfadslys foran. Gangen leder hele vejen ind til soveværelset, hvor der er spredt blomster ud over hele sengen. Du bærer naturligvis din pige hele vejen hen ad gangen, sætter hende blidt på sengen og falder på knæ. Det skal nok virke

Blomsterbadet

Inde i badeværelset sætter du fyrfadslys rundt omkring badekarret. Du har hældt vand i og på vandoverfladen lader du blomsterhovederne svømme rundt. Du har spredt en herlig blomsterduft rundt med f.eks. noget badesalt i vandet. Ved siden af står en flaske champagne og 2 glas. Har du ikke noget badekar, kan du også oplyse brusekabinen med fyrfadslys og stille blomsterne foran kabinen i flere vaser eller flasker. Champagnen og glassene ligeledes på gulvet foran. Lidt dæmpet musik udenfor badeværelsesdøren i begge tilfælde fuldender stemningen. Det skal nok virke.

Hvad overvejer du at give din mand i morgengave?

Kagen

Tilbered en dejlig middag med vin. Hyg Jer og når I kommer til desserten, så bæres kagen ind, hvor der med glassur står skrevet ”Vil du gifte dig med mig”. Kan du ikke selv lave mad, så køb noget færdigt. Husk at bestille kagen i god tid. Det skal nok virke

Det høje tårn

Find et højt tårn, hvor man kan komme op. Nyd udsigten – hav en kikkert med. Bed din pige om at finde et kirketårn. Når hun har fundet et – spørger du hende om hun vil gifte sig med dig i denne kirke. Det skal nok virke

Den håndmalede tallerken

Køb en hvid tallerken – på tallerkenen skriver du med en vandfast tusch ”Jeg elsker dig – vil du gifte dig med mig”. Sørg for at dække tallerkenen til med en serviet og først når din hjemmelavede mad serveres, ser hun tallerkenen. Det skal nok virke.

Der er sikkert mange, mange andre måder og du finder din egen – eller også kommer hun dig i forkøbet og spørger først. Sådan bliver ægteskabet også – fuld af overraskelser.

Læs flere gode artikler om bryllupper her.

indhold