Vielsesringe – Et valg

At vælge en vielsesring – også kendt som et bryllupsring – måske synes en mere ligetil opgave, end at vælge en forlovelsesring, men det stadig involverer mange vigtige og spændende beslutninger!

Du vil være iført din vielsesring for resten af dit liv, så det er vigtigt at vælge et design, du vil være tryg ved. Overvej en bred vifte af metaller, former, tykkelser og stilarter for at finde det perfekte valg for dig. Spekulerer hvor man kan købe din drøm ring? Du er ikke alene. Andre WeddingPathers regelmæssigt drøfte deres dilemmaer og oplevelser.

Metal

Valget af metal til bruden vielsesringen, er normalt dikteret af hendes forlovelsesring. Gommens ring vil ofte følge trop også. Men hvis brud og brudgom har forskellige præferencer, er der intet til at stoppe den nette vælger guld, mens bruden går til platin. Under alle omstændigheder er her de mest populære muligheder:

En gul guld vielsesring er den traditionelle valg. 24k er den reneste, men også de blødeste sort, er så generelt ikke anbefales til bryllup bands. 14k og 18k guld er mindre rene, men hårdere og derfor mere tilbøjelige til at lave en holdbar vielsesring.

En hvid guld vielsesring vil supplere enhver sølv eller platin smykker du måske allerede har. Der er dog en hvid guld vielsesring ofte belagt med rhodium for at forbedre sit udseende, og dette plettering er sandsynligt, at bære væk med tiden.

En platin vielsesring er et andet populært valg. Dette sølvfarvede metal er meget modstandsdygtigt over for skader. Det er meget sjældnere end guld og er derfor dyrere, men en platin vielsesring vil vare hele livet.

En titan vielsesring er en mere moderne valg, da det er først for relativt nylig, at denne markante grålige metal har været brugt til smykker. Det er yderst holdbart og kan være skåret uden at miste sin styrke. En titan vielsesring er en rigtig samtaleemne.

valg af vielseringene

valg af vielseringe

Form på vielsesringen

Når det kommer til formen på bruden-til-være bryllup band, den vigtigste overvejelse er, hvordan den sidder med sin forlovelsesring.

Hvis forlovelsesring er lige kanter, vil en klassisk, straight-kanter bryllup band sidde tæt ved siden af. Dog vil gemstone indstillingen i nogle forlovelsesringe ikke plads til en straight-kanter bryllup band. I dette tilfælde kan du enten bruge dit engagement og vielsesringe på forskellige hænder, eller vælge en buet vielsesring, undertiden kendt som en monteret vielsesring eller en formet vielsesring.

Mange buede stilarter kan købes fra hylden. Ellers kan et godt bryllup-ring guldsmed custom-design, et bryllup band til at sidde perfekt ved siden af din forlovelsesring. Du kan finde denne en givende og symbolsk proces i sig selv.

Andre overvejelser

I dag par ofte fordel juvel-sæt vielsesringe. Hvis du kan lide denne idé, bør du overveje hårdere sten (såsom diamanter, rubiner, safirer, smaragder, topas), som tiden tager sit vejafgift på blødere sorter. Diamond-sæt vielsesringe er det mest populære valg.

Par ofte ønsker at få deres bryllup dato indgraveret på indersiden af deres vielsesringe og nogle gange er der plads til andre følelser også. Hvis du gør dette, skal du sørge skrive ned, hvad du vil inde i din ring – herunder brug af store bogstaver osv. – og spørg din guldsmed hvad skrifttype eller stil (fx kursiv) vil blive anvendt.

Vær sikker på at tjekke ud af, hvor lang tid det vil tage for dit bryllup bands at være klar. Tilladelse mindst otte uger er en god tommelfingerregel. Spørg din guldsmed, og hvis ringene ikke vil være klar i tide, skal du ikke gå i panik – spørg dem om en ‘låner’ ring. Også være sikker på at få råd om dimensionering – en almindelig fejl er at bestille en størrelse for stor.

Familier ofte passere ned vielsesringe som arvestykker, så dette kan være en mulighed for dig. Hvis det er tilfældet, vil du sandsynligvis ønsker at forlade nogen oprindelige gravering inde i ringen. Det kan også være hensigtsmæssigt at bemærke i din vilje, som du gerne vil have din ringer for at gå til.

Tricket er at vælge ringe, at du og din partner er tilfredse med. Må ikke bekymre dig om andre menneskers valg, men spørger rundt og kigge i smykkebutikker, i magasiner og online til inspiration

 

indhold