Det helt centrale i et bryllup er naturligvis at 2 mennesker der elsker hinanden

Det helt centrale i et bryllup er naturligvis at 2 mennesker der elsker hinanden ønsker at tilkendegive deres store kærlighed offentligt. Men der er også forbundet en lang række traditioner med et bryllup. Nogle af traditionerne er meget gamle, for eksempel er den hvide kjole omkring 100 år gammel. Før i tiden havde brudekjolen mere skarpe farver, oftest rød, da man mente at den røde farve ville holde onde ånder væk. Andre ting som det at kaste ris er endnu ældre, det stammer nemlig fra 1800 tallet. Risene skal symbolisere frugtbarhed og god fremtid. Det er dog blevet noget problematisk at kaste med ris i nyere tid. Flere og flere kirker og forsamlingshuse frabeder sig at der bliver kastet med ris. Dels af hensyn til oprydningen men også fordi det lokker rotter til.
Et alternativ fra festbyen.dk til risene er bryllupssæbebobler. Sæbeboblerne har samme symbolik, nemlig at man ønsker bruden frugtbarhed, og brudeparret en god og lykkelig fremtid.
Bryllupssæbebobler kommer i flere forskellige udformninger, de helt simple, er udformet som et rør, og har en fin lille hvid eller pink pind til at puste boblerne igennem. De hvide bryllups sæbebobler er de mest populære, og de kan både lægges på bordet til selve festen, eller deles ud ved kirken, således brudeparret kan komme ud af kirken i en storm af sæbebobler.

Bryllupssæbebobler

Til festbordet findes også nogle spændende sæbebobler. Den helt oplagte til et bryllup er bryllupskage sæbebobler. Her er beholderen udformet som en bryllupskage med et hjerte på toppen.

Bryllup sæbebobler

Et helt andet alternativ kunne være champagne sæbeboblerne, der virkelige signalere at der er noget at fejre. Her er beholderen udformet som en champagne flaske, hvor proppen også er enden på pinden, som boblerne pustes ud igennem.

Hos festbyen har vi også en lang række festartikler til bryllupsfestbordet, blandt andet nogle små gaveæsker der kan bruges til små gaver til gæsterne. Bryllups gaveæskerne kan stilles på bordet eller du kan stille dem på gæsternes værelser, hvis du har overnattende gæster. De små gaveæsker er udformet som et brudepar og du kan vælge at skrive navn på gaveæskerne og således bruge dem som bordkort også.

Bordløbere er en effektiv måde at måde at få en masse farve og kontrast på festbordet. Festbyens mest populære bordløber er af materialet sizofloor, som er meget kraftig i strukturen. Bordløberne er således semi transparente så man kan se den underliggende dug nedenunder. Bordløberen kan lægges på både runde borde, som lange rektangulære borde. Du kan lægge dem enkeltvis, eller dobbelt, hvis du gerne vil have en bredere bordløber.

Noget andet meget traditionelt er naturligvis bryllupskage, som i dag laves i 1000 forskellige afskygninger. Men fælles for dem alle er at der normalt er en figur på toppen. Denne figur har i årtier været det traditionelle brudepar, der står helt stift og korrekt.
I dag er det muligt at få en bryllupskagefigur der meget mere afspejler den slags brudepar man du er. Et eksempel er denne traktor bryllupskagefigur, hvor brudeparret kører væk i en traktor