Tal om testamente, særeje og ægtepagt med en advokat!

Spar mange penge ved at få lavet din ægtepagt billigt. Hvis I får lavet et særeje, kan det spare jer tusindvis af kroner i fremtiden.

Når man nævner ordet ”ægtepagt”, så er det for nogle mennesker nærmest ligesom at forudse at ægteskabet ikke holder. Det er bare ikke tilfældet.

Der kan ske mange ting i et ægteskab som igen er skyld i, og ingen er interesserede i at miste alt, hvis de føler den bedste løsning er at gå fra hinanden og starte på en frisk.

Ingen kan forudsige fremtiden, men du kan beskytte dig selv i tilfælde af forandringer hen ad vejen. Den sum penge du bruger nu på at tale om testamente, særeje og ægtepagt med en advokat, kan ende med at blive meget værd hvis du skulle få brug for det en dag.

Se listen med dygtige bryllupsfotografer lige her.

Du kan få lavet din ægtepagt for under 1.000 kr.

Afhængig af hvem du kender, kan du få lavet din ægtepagt relativt billigt. Hvis du har en advokat i familien, kan han eller hun måske hjælpe dig med at lave ægtepagten. Du kan også finde købe en ”gør-det-selv” løsning på nettet, så du kan få lavet din ægtepagt for under 500 kr. Hvis du er presset med penge, er dette en fin måde at komme omkring processen med at diskutere testamente, særeje og ægtepagt med en advokat.

Når du forbereder at lave din ægtepagt, så sørg for at den indeholde så meget information som muligt om dine aktiver og ejendomme. Hvis du skabt gæld og/eller aktiver før ægteskabet, så lav en detaljeret liste over det. Beslut hvordan du retfærdigt fordeler penge og finansielt ansvar hvis der skulle ske noget med ægteskabet.

Derefter skal du tænke på de nye ejendele du og din nye ægtefælle eventuelt samler sammen gennem ægteskabet. Overvej også hvordan I vil håndtere de aktiver og indtægter der kommer til. Vær så specifik som mulig når du udarbejder disse punkter.

Vælg de rette vielsesringe der matcher jer

Tænk over hvordan du gerne vil administrere finanserne i ægteskabet

Tænk over hvordan du gerne vil administrere finanserne i ægteskabet. Ofte en den ene part i ægteskabet en sparsommelig type, mens den anden er mere ødsel. Beskriv præcist hvem der står for pengene og hvor store erhvervelser der er tale om i ægteskabet. Hvis I foretrækker separate bankkonti, så inkluder at disse konti også var separate før, under og efter ægteskabet, hvis det skulle blive opløst.

Da det godt kan være ubehageligt at diskutere testamente, særeje og ægtepagt med en advokat, så er der altid den mulighed at I kan annullere dokumenterne efter et stykke tid. Dette er en glimrende måde at skåne sårede følelser og samtidig at give udtryk for at ægtepagten sikkert alligevel aldrig bliver aktuel!

Få en vielse akkurat som i ønsker det

indhold