Mange laver et kirkeprogram til deres kirkebryllup, men hvad ér egentlig et kirkeprogram og hvorfor laver mange et kirkeprogram til deres vielse?

Hvorfor kirkeprogram?

Der kan være mange gode årsager til at lavet et kirkeprogram.

De to væsentligste er nok dels at de indeholder vigtig information, men også at det er en “prik over i’et” i forhold til at vise, at du har styr på din bryllupsplanlægning og at du har tænkt lige den tand længere.

Mød dygtige fotografer indenfor bryllupper og portrætter her.

Hvad er der i et kirkeprogram?

Mange tror som udgangspunkt blot at kirkeprogrammet er en liste over de salmer, der er valgt – og så kan man jo spørge sig selv: “Hvis det kun var en liste over salmer, hvorfor så lave et kirkeprogram, for salmerne står jo på kirkens vægtavler?”.

Der er dog flere gode årsager til at lave et kirkeprogram – se eksemepelvis her:

  • Du kan lave et decideret program – evt. med en tidsplan. Mange har faktisk ingen ide om hvad der sker hvornår og i hvilken rækkefølge til et kirkebryllup. Jeg har personligt oplevet at min første vielse ikke blev filmet 100% fordi kameramanden ikke vidste hvornår i rækkefølgen vores tur til alteret skulle foregå!
  • Du kan også have en lille forklaring om hvordan I mødte hinanden – altså “jeres historie”. Husk på, at mange gæster i kirken måske ikke kender jer 100% fordi det er venner og venners bekendte/kærester, der møder op.
  • Du kunne også skrive lidt om kirken, præsten og det geografiske område I bliver viet i, hvis det nu eks. har en speciel betydning for jer.
  • Har du børn med, kunne det være en super ide at indsætte et par “farv-mig” tegninger, som de kan sidde og pusle med (husk farver)
  • En kørselsvejledning til feststedet fra kirken (evt. med et lille landkort)
  • Vigtige telefonnumre for resten af dagen – eks. hvis en gæst ikke kan finde feststedet

Se billeder ved professionel fotograf i Aarhus her.

Tips til pynt i dit kirkeprogram

  1. Sæt et stregtegning af jeres kirke på forsiden – har du ikke en stregtegning af jeres kirke, kan du downloade den gratis på nettet under kirkestregtegninger . Mangler din kirke, kan du bestille den i kirken – så laver vi den kvit og frit til dig.
  2. Sæt jeres monogram bag på – har du heller ikke et monogram få lavet et på nettet

indhold