De fleste idag bestiller en bryllupsfotograf til deres bryllup

Bryllupsfotograf i huskeliste og budget – Brudepar angiver at de i gennemsnit bruger mellem 7-10.000 kr. på en bryllupsfotograf. Flertallet bestiller en bryllupsfotograf til deres bryllup og modsat tidligere, benytter man ikke blot bryllupsfotografen til en times bryllupsportrætter af brudeparret.

Mange vælger i dag at bestille bryllupsfotografen til også at følge hele eller dele af brylluppet så der er bryllupsbilleder fra både klargøringen om morgenen, vielsen, bryllupsreceptionen, bryllupsfesten osv.

De fleste aftaler tid med fotografen 1 år før. De fleste dygtige bryllupsfotografer er optaget 6-12 måneder frem.

Se vores bryllupsleverandørliste med bryllupsfotografer her.

Facts om frieri

Bryllupsfoto – hvem, hvad, hvor?

En af de første ting du skal bestille til dit bryllup, er din bryllupsfotograf. Mange – naturligvis specielt de dygtige og kendte bryllupsfotografer – er optaget de næste 6-12 måneder. Ønsker du nogle sjove og uformelle billeder af dagen, så kan vi også anbefale at købe éngangskameraer og lægge ved bordene til fri afbenyttelse for gæsterne.

For at være sikker på, at du får de billeder fra dagen du ønsker, så skriv en liste til fotografen. feks. Foto af hvor I giver hinanden ringene på ved vielsen – foto af hele familien foran kirken – foto af bryllupskage osv.

Flere og flere vælger cupcakes fremfor bryllupskagen.

Hvornår skal du bestille bryllupsfotograf?

En af de første ting du skal bestille til dit bryllup, er din bryllupsfotograf. Mange – naturligvis specielt de dygtige og kendte bryllupsfotografer – er optaget de næste 6-12 måneder.

Hvad koster bryllupsfotografer?

Du skal regne med at bruge i omegnen af 4.000 kr. på en almindelig bryllupsfotografering. Det er det, brugerne af Bryllup.dk WeddingTools i gennemsnit bruger. Det er lidt dyrere i Københavnsområdet på trods af den større konkurrence end den er i provinsen.

Når du bestiller en bryllupsfotograf, skal vi være opmærksom på at dit køb består af to ting: du køber bryllupsfotografens tid og du køber dine bryllupsfotografier. Bryllupsfotografen stiller op, forbedreder sig, sørger for udstyr til lys/skygge, rekvisitter osv. og naturligvis selve fotograferingen. Herpå kommer ”fremkaldelsen” som i dag med digitalteknik oftere og oftere er utrolig flotte farveprint, end gammeldags fremkaldelser.

Mange bestiller deres bryllupsbilleder i en traditionel lædermappe men flere og flere fotografer tilbyder forstørrelser på lærred eller sjove ting som kaffekopper og nøgleringe.

Se poetiske og kunsteriske bryllupsbilleder ved Danmarks bedste bryllupsfotograf.

Sparetips til bryllupsfotos

Ønsker du nogle sjove og uformelle billeder af dagen, så kan vi også anbefale at købe éngangskameraer og lægge ved bordene til fri afbenyttelse for gæsterne.

Mange overvejer om de skal få en bekendt til at tage billederne for at spare pengene. Desværre går dette ofte ikke godt og fra Bryllup.dks side vil vi i hvert fald sige, at det ikke er på dét punkt, du skal spare. Der står simpelthen for meget på spil og din dag kan jo ikke tages om!

Når du skal finde en fotograf, anbefaler vi at du tjekker de fotografer ud, der er i dit område – se dem i vores forhandleroversigt her og vælg eks. dit eget postnummer + de omkringliggende områder. Fotografer er vant til at køre 1-2 timer efter opgaverne, så du behøver ikke nøjes med det lokale udvalg af bryllupsfotografer.

Læs mere om fotografering ved bryllupper her.

Bryllupsfotografer har forskellig stil

Se nogle af deres billeder og tal med dem omkring de muligheder de tilbyder. Vores bedste råd til at vælge bryllupsfotograf, er at vælge den fotograf, hvor du tænker ”WOW!” til billederne. Chancen er større for at du så også siger ”WOW!” til dine egne bryllupsbilleder. Vær varsom med at bestille en nystartet eller amatørfotograf som ikke kan vise dig nogle gode fotos. Tag det som et skidt tegn hvis bryllupsfotografen bortforklarer ting, når du ser hans bryllupsfotografer og forklarer, at det naturligvis bliver bedre på dine bryllupsbilleder.

Læs mere om valg af bryllupsfotograf her.

Bryllupsfotos og copyright

En ting de færreste er klar over, er at bryllupsfotografen ejer copyrighten til dine bryllupsfotos. Dvs. at du ikke selv må tage kopier af eller sende billederne via nettet til din familie. Det er simpelthen imod loven og de gammeldags bryllupsfotografer kan være meget strikse i den henseende, da det netop er ved fremkaldelse af billederne, de kan tjene deres penge. De mere moderne fotografer er ofte mere large og bruger det ganske enkelt som en ekstra fordel for at skaffe flere kunder. Dvs. de yngre og mere ”moderne” fotografer oftere giver dig billederne på cd-rom og lader dig printe/maile billederne selv.

Husk en sidste ting: modsat mange af de TING du køber, så er netop bryllupsfotografen en PERSON. Det er vigtigt at du vælger en du ”svinger” med. Kemien skal være i orden – har du en forkert ”mavefornemmelse” når du taler med en bryllupsfotograf, så lad være med at bestille vedkommende. Har du indtryk af at vedkommende vil bestemme mere end du har lyst til, så lad være. Mangler du modspil og ”klare holdninger” fra fotografen, er det måske heller ikke dén bryllupsfotograf, du skal vælge.

For at være sikker på, at du får de billeder fra dagen du ønsker, så skriv en liste til fotografen. feks. foto af hvor I giver hinanden ringene på ved vielsen – foto af hele familien foran kirken – foto af bryllupskage osv.

Se billeder ved professionel bryllupsfotograf i København her.

indhold