Sådan finder I den rette velkomstsnacks til jeres drømmebryllup

Af Ida Lindeskov Opstrup

De tre hovedingredienser til jeres store dag er uden tvivl kærlighed, glæde og masser af lækker mad. Festen skal selvfølgelig skydes helt rigtigt i gang, så I får her 5 råd til, hvordan I finder den perfekte velkomstsnack til jeres bryllup.

Forestil dig…

Gæsterne ankommer. De stråler. I stråler. Og vejret er lækkert. Festlokalet summer af en stemning, der kun opnås ved yderst særlige lejligheder som denne. Gæsterne modtages af de smukke og hyggelige omgivelser. Alt imens de suger stemningen til sig, nipper gæsterne til de uimodståelig snacks, der slår tonen an for en uovertruffen dag. Men hvordan ser sådan nogle snacks ud?

Snacks, snacks, snacks…

Snacks er lig med smag, fest og farver, men det kan godt være en udfordring at få det hele til at gå op i en højere enhed. Derfor får du her 5 fantastiske råd til, hvordan du får det hele til at spille. Du får også helt konkrete eksempler på nogle fantastisk lækre snacks, som giver dig inspiration til din bryllupsfest.

5 guidelines til den perfekte snack til dit bryllup:

  1. Snacks er fingermad
  2. Gør det personligt
  3. Lad dem indgå i dekorationen
  4. Undgå at overdrive
  5. Hold det i sæsonens ånd

Råd nummer 1: Snacks er fingermad

Den vigtigste huskeregel for snacks er, at det skal kunne spises med fingrene! Forestil dig at halvdelen af dine gæster må gå rundt med tomatstriber på deres hvide skjorter resten af dagen… Derfor: Hold det let! Det gør det både mere praktisk for jer og jeres gæster at spise, samtidig med at I undgår et selskab, der har spist sig mæt inden den helt store bryllupsmenu rulles ud.

Eksempel på snack: Sprøde kroketter med karamelliserede løg. Ceviche af pighvar med kaviar

Råd nummer 2: Gør det personligt!

Sæt et unikt og personligt præg på jeres snacks. I blev måske forlovede i Thailand, hvor I lige havde spist fritterede rejer? Eller måske stod I med tæerne i sandet efter en overdådig tapas i Barcelona? Eller måske elsker I at bruge weekenderne ved hvidesande på at fiske?  Pointen er: FIND JERES TING! Gæsterne skal kunne fornemme, at det netop er JERES bryllup og ikke et hvilket som helst andet bryllup, de er til.

Eksempel: Letbagt slethvar med cremet selleripuré, syltede morkler og skiver af letsaltet selleri. Hertil letrøget hummerbisque med syrlige og aromatiske urter.

Råd nummer 3: Lad det indgå i dekorationen

Skal jeres bryllup afholdes på en gammel kro, har i vegetar-tema eller er der en gennemgående farve i hele brylluppet? Hvad end det er, så lad det skinne igennem i jeres snacks! Ophøj niveauet af jeres snacks, så de bidrager til helheden af festen. Lad det være startskuddet for det gennemgående tema, stemning og sanseindtryk, som I ønsker at dele med jeres gæster.

Eksempel:
Vegetarsnack af kartoffelmad anno 2017 med sylte mayo, stegte lag, riset rugbrød og karse, og nye radiser fra marken med rørt gedefriskost.

Råd nummer 4: Hold det simpelt

Hold det simpelt, så dine snacks hverken overdøver eller mætter. Det er også utrolig vigtigt, at jeres snacks heller ikke overdøver hverken den efterfølgende middag eller jeres festdekorationer. Snacks skal være simple, pirrende og appetitvækkende. Det er ikke her, du skal rulle den helt store pallette af ambitiøse smage i store mundfulde ud. Hvad er det nu man siger? Nå, ja! Less is more!

Eksempel på snack: Syltet sellerikornetter med kalvetatar drysset med tørret ramsløg samt kroketter af confiteret gris med syltede bøgehatte.

Råd nummer 5: Hold det i sæsonens ånd

Skal du holde et efterårsbryllup med varme røde nuancer eller et sommerbryllup med masser af lys og friske blomster? Der er flere grunde til, at det er smart at indarbejde årstiden i jeres bryllup og snacks. Du får friske råvarer, hvis du følger årstidens udvalg. Dit snackbord følger med tiden, så det passer til årstidens forskellige smage. Ofte kan du også spare på prisen uden at gå på kompromis med kvalitet, da sæsonaktuelle råvarer er både nemmere og billigere at skaffe.

Eksempel på snack: ”Cremet græskarrisotto med syltet efterårsgræskar, krydret græskarsmør, ristede kerner som sprødt og aromatisk salvie

Nu hvor I er bedre rustet til at finde de perfekte snacks til jeres bryllup, er der ikke andet for end at komme ud over stepperne!

Find masser af inspiration til snacks og menuer her.

Held og lykke!

indhold