I dette indlæg har vi samlet de bedste råd, der klæder dig bedst muligt på til den store dag. Dette gælder uanset, om du er brud eller brudgom. Vi tager jer igennem en række relevante emner, som kan hjælpe jer begge på bryllupsdagen.

Få en brude makeup, der holder hele bryllupsdagen

Morgentimerne på din bryllupsdag vil forsvinde som dug fra solen. Uanset hvor forberedt du er, vil der altid være ting, som kræver din opmærksomhed. Derfor er det yderst vigtigt som brud, at styling af hår og makeup er planlagt på forhånd – helt ned til mindste detalje.

Inden du når den store dag, er der flere ting du bør undersøge som brud. Og når det kommer til dig makeup, er det klart en fordel at lade en professionel tage hånd om din brudemakeup.

Vælg din professionelle makeupartist med omhu

Der er mange ting, som skal gå op til et bryllup, og derfor kan du med fordel begynde din research på den perfekte brude makeup i god tid.

Find et udvalg af hår- og makeup artister, der tiltaler dig og brug gerne tid på at se, hvad de har lavet. Kan du se, hvilket arbejde din makeup artist har lavet førhen på sin hjemmeside eller Instagram?

På din store dag fortjener du ​den bedste brude makeup​. Derfor er det vigtigt at vælge en professionel makeup artist, der kan give dig det flotteste resultat, der holde fra morgen til aften.

Vælg din professionelle makeupartist med omhu

Tænk på fremtiden

Når du har fundet den rette hår- og makeup artist, skal I sammen finde et look, der passer til din brudekjole. Professionelle makeup artister kan give dig rådgivning om, hvad der passer til dine træk og hvad der trender.

Går du efter en særlig stil, bør du også tænke langsigtet. Er det en hårstil eller et makeup look, som du kan se dig selv bære om 10, 20 eller 50 år? Når først bryllupsbillederne er taget, skal du gerne kunne se tilbage på din store dag uden at fortryde, at du fik klippet pandehår eller fik lagt blå eyeliner.

TIP​: Find en læbestift eller lipgloss, som du kan have med til at opfriske din makeup i løbet af dagen.

bryllup

Gommens guide til flot bryllupslook

Som gom kan man ofte opleve at stå lidt i skyggen for bruden. Men som gom skal du også føle dig godt tilpas, så du virkelig kan nyde din store dag sammen med din brud. Ud over de mange fælles gøremål som I sammen skal tjekke af – blomster, invitationer, lokaler og bryllupsceremoni – kan du med fordel løbe denne tjekliste igennem, så du er dit skarpeste selv på bryllupsdagen.

Gommens guide til flot bryllupslook

1. Træn dig i god bryllupsform

Du kan have mange forventninger til dig selv og dit bryllup – men husk at afstemme forventningerne, så du ikke sætter urealistiske mål. En flot fysik kan gøre meget for din fremtoning i et jakkesæt. Men husk, at det ikke gavner nogen at gå på en striks kur få uger inden brylluppet. Hvis du har overskud i budgettet kan en personlig træner hjælpe dig med at sætte milepæle, du når i mål med.

2. Giv din hud ekstra pleje

Hudpleje står ikke altid øverst i en mands daglige regime. Men det kan være løfte din fremtoning at fugte huden rigtigt. Flere saloner forhandler ‘bryllups-kits’, der gør det nemt for dig at give huden den rette omsorg og tage sig af sorte render og andre træthedstegn.

3. Få rettet hår og skæg til hos en professionel frisør

Modsat din brud, står du ikke på bryllupsdagen og skal have lagt makeup. Men til dit bryllup skal hår og skæg sidde rigtigt. Det ville være så ærgerligt at forevige et utrimmet skæg på dine bryllupsbilleder. Det bedste du kan gøre er, at booke tid til frisøren på den store dag. En professionel frisør​ skal nok sørge for at hår og skæg er klippet til lejligheden.

Mangler du vejledning til at vælge jakkesæt, eller kan du som brud ikke finde den rigtige kjole? Bryllupsmagi guider dig til dit bryllupsoutfit med ​7 tips til valg af den perfekte brudekjole​. Som gom kan du også blive inspireret denne ​bryllupsguide til jakkesæt​ og finde et jakkesæt, der passer til din bryllupsfest.

Indret dit bryllup efter årstiderne

Indret dit bryllup efter årstiderne

Forårsbryllup

Forår er nok den mest populære årstid for bryllupper. Når vejret skifter i april og temperaturen stiger til et mere behageligt klima, er der perfekte forhold til at holde en bryllupsfest med både indendørs og udensdørsaktiviteter.

Når du skal beslutter dig for et tema til dit forårsbryllup, er bløde pasteller og et utal af blomster et hit. Til opdækningen tænk da gerne i farvepaletter som pink, lilla, hvid og baby blå farvenuancer.

I dit valg af blomster vil Tulipaner, påskeliljer, roser og hyacinter vil særligt klæde sæsonen og indretningen af dit bryllupsbord.

Sommerbryllup

Afholdes dit bryllup om sommeren drømmer du måske om at rykke festlighederne ud i det fri. Under sommersolen kan du være mere modig med dit valg af farver. Pink, orange og gule nuancer leder tanker mod sydens varme. Og skal dine blomsterarrangementer have en ekstra kant, kan du kombinere dine buketter med citrusfrugter. Hvis du skal forkæle dine gæster med et eksotisk twist, kan du placere fine parasoller til kvinderne og panamahatte til mændene. Er I tæt på strand og sol, er der også god anledning til at tage jeres første dukkert sammen som nygift par.

Efterårsbryllup

Efterårsbrullypper er ofte en meget undervurderet årstid at afholde bryllup. Efteråret forbindes ofte med begyndende kulde, hvilket ikke giver sammen udendørs muligheder som forår og sommer. Men efteråret er perfekt, hvis du går efter et mere intimt bryllup. Vær kreativ og gå op opdagelse i udvalget af gamle danske herregårde og slotte.

Efteråret bringer også et væld af farver med sig. Match dine indretning efter sæsonens mange naturfarver. Røde, gyldne og grønne farver giver en flot blomster pallette, der passer perfekt til efterårsbladene.

TIP!​ Skal din bryllupskage forstærke følelsen af efterår, kan du pynte både kage og bord med røde og grønne æbler.

Vinterbryllup

Hvad er mere magisk end et hvid brudekjole i et hvidt snelandskab. Vintermørket giver dig mulighed for at være kreativ med indretningen af lys og blomster. Er du ikke bange for at give nyt liv til traditionerne, kan neonlys bruges til at udtrykke forskellige budskaber i kombination med en mere traditionel blomster anretning. Lysene kan også kombineres med betagende isskulpturer, specialdesignet til netop dit bryllup. Gå efter klare farver som blodrøde røde roser, dybblå lavendel og hvide sne-blomster i dit blomsterarrangement i kontrast til de ellers mørke tider.

Den perfekte bryllupsmenu

Den perfekte bryllupsmenu

Når du skal planlægge dit bryllup, er maden for mange mennesker noget af det vigtigste. Særligt også fordi det er noget, dine gæster vil huske tilbage på, hvorfor du her har en god mulighed for at sætte et rigtig godt aftryk. Hvis maden sidder lige i skabet, vil dine gæster med garanti huske det langt ude i fremtiden. Der er dog nogle vigtige ting, du skal huske på, inden du tænker over, hvad menuen præcist skal bestå af.

Hold gæsterne velnæret

Et traditionelt bryllup involverer typisk en masse aktiviteter, festligheder og herunder særligt dans. Derfor bør du indtænke, som det første, at der skal være rigeligt mad på menuen. Uanset hvor god musik, der bliver spillet, er det en nødvendighed, at dine gæster er velnæret, så de bevæger sig ud på dansegulvet.

Huskeliste til din bryllupsmenu

  • Tænk over hvordan du ønsker at maden skal forberedes. Ønsker du at tilberede menuen selv? Vil du ​leje en kok​ eller et team af kokke? Eller måske ønsker du at få et cateringfirma til at levere maden. Hvis du lejer et selskabslokale, eller en anden location uden for hjemmet, til at holde brylluppet, har udlejeren i visse tilfælde også i forvejen nogle rigtig gode menuer, du har mulighed for at tilvælge.
  • Tag højde for allergener eller særlige behov. Det kan være vegetariske eller veganske gæster, hvor du let kan modificere menuen med kokken eller cateren.
  • Sørg for at maden bliver præsenteret ordentligt. Det er rart at være fuldstændig klar over, hvad man får serveret. Dernæst vil en velpræsenteret menu få dine gæster til at huske lettere tilbage på, hvad der blev serveret.

Bryllupskagen er naturligvis også en vigtig del af brylluppet. Kagen forbindes med et mindeværdigt moment, hvor brud og brudgom skærer det første stykke sammen. Vi har i en anden guide skrevet mere detaljeret om, hvad du skal være opmærksom på, når du vælger bryllupskage. Se mere ​her​.

Indslag til brylluppet

Indslag til brylluppet

Hvordan holder du dine gæster underholdt under hele aftenen? Det er for mange mennesker en af de sværeste dele af bryllupsplanlægningen. Bryllupsdage kan være meget lange, fra man ankommer til kirken og videre til receptionen, hvor der er mange taler, og man sidder meget stille. Derfor er det afgørende, at du sørger for at holde energiniveauet oppe, således at gæsterne er fornøjet.

Hvordan holder du gæsterne underholdt mellem ceremoni og reception? Hvordan underholder du børnene i selskabet? Det er få af mange spørgsmål, du måske støder på i planlægningen.

Frygt ej, vi har inspirationen.

Photobooth

Det er blevet rigtig populært at opsætte såkaldte photobooths til bryllupper. Her kan gæsterne tage billeder gennem hele arrangementet, og det skaber en sjov kontrast til de traditionelle bryllupsbilleder. Det er god underholdning, som skaber en fed energi til dit bryllup. Herhjemme er særligt myselfie photobooths blevet meget populære, da de er nemme at sætte op, og meget nemme at anvende for gæsterne.

Tryllekunstnere

Hvem elsker ikke tryllekunstnere? Det er let at organisere, og der er garanteret sjov underholdning for gæsterne og særligt de mindste. Tryllekunstnere er alsidige, hvor de ikke kun behøver at præstere under drinks, men eksempelvis kan bruges imellem måltider.

Food trucks

I forlængelse af mad-afsnittet kan du også overveje at sætte en food truck op med lækre snacks, kaffe eller frosne lækkerier som softice. Det kan være en lækker forkælelse og en fed overraskelse, som gæsterne i den grad vil huske!

Flyvende lanterner

Med flyvende lanterner kan selskabet lyse natten op og sende et ønske i himlen. Det er en meget smukt minde, som bringer selskabet sammen og skaber en fantastisk atmosfære. Det er ligeledes ret nemt at organisere.

Vi håber, at de ovenstående emner kan inspirere jer på bryllupsdagen og forud for brylluppet. Vi ønsker jer den bedste dag!

indhold