Hvad ved du om diamanter?

Hvor stammer ordet diamant fra?

Ordet stammer fra græsk ”Adamas”. Det betyder den uforgængelige. En diamant anses stadig for at være både uforgængelig og noget af det mest hårde i verden. Den består af rent kulstof. For ca. 3 milliarder år siden blev dette kulstof under enormt tryk og stor varme krystalliseret til diamanter.

Grækerne mente, at diamanterne var stykker af stjerner, der var faldet ned på jorden. Nogle mente sågar, at det var gudernes tårer.

Hver diamant har sit særpræg og benyttes derfor ofte som en meget personlig gave.

Leder i efter et sted at afholde jeres bryllup?

Rå diamanter

En uslebet diamant minder om en kiselsten. De udvindes bl.a. i miner i Zaire, Botswana og Namibia. Før slibningen bliver diamanten nøje undersøgt, for at bevare den individuelle grundform.

Der er 4 karakteristika om diamanten: •

  • Farve •
  • Renhed •
  • Karat •
  • Slibning

Og kender I lidt til dem, så har I en større chance for at få netop det, der passer til Jer – og også til Jeres økonomi.

Ringene skulle jo gerne være et valg for resten af livet.

Farven

Den bedste farve er ingen farve, som får lyset til at reflekteres klart i diamanten.

Skalaen for renhed i farven er benævnt fra D, som indikerer det perfekte uden farve, til Z, hvor farven er mere fremtrædende.

Karat

Her refereres til diamantens vægt (ikke størrelse). En karat er på 100 point. Dette vil derfor give en diamant med 50 point – en halv karat. Større diamanter på en karat eller mere er sjældne.

Slibning

Slibningen er nok den vigtigste af de 4 elementer, idet en smukt slebet diamant stråler utrolig flot. Ganske nøjagtige små flader – kaldet facetter – leder lyset ind i diamanten på nøjagtigt symmetriske flader. Lyset ledes igen ud og giver diamantens stråleglans. Derfor afhænger graden af stråleglansen utrolig meget af hvor dygtig en diamantsliber er. Slibningen har ikke noget med omridset af diamanten at gøre.

Der findes 5 såkaldte ”blomsterslibninger”. Dahlia er en forholdsvis ny slibning med en 12 sidet oval med 63 facetter. Normalt har diamanter 58 facetter. Derudover er der Fire Rose, Marigold, Sunflower og Zinnia.

Skal i bruge en fotokunstnerisk fotograf til brylluppet?

Renhed

En diamants renhed kan bestemmes af juveleren gennem mikroskop. Her afsløres urenheder fra naturens hånd , som kan forringe værdien af diamantens renhed. Forskere kan udfra disse urenheder bestemme alderen på en diamant

Hos de fleste juvelerer får man helt naturligt en skriftlig beskrivelse af diamanten med ved købet, ellers bed om en. Det er den helt specielle sammensætning af de 4 punkter, som gør Jeres diamant til noget personligt.

Skal i have hjælp til at planlægge jeres bryllup ?

indhold