GIFT I JERUSALEM

Min mand og jeg blev gift 19 April 2006 i Jerusalem, Israel under den jødiske festen af påsken. Det var ikke engang tæt på den lille, familie bryllup i skoven, at jeg altid havde drømt om, men det var drømmen om Herrens hjerte.
Min mand, forfølges samtidig tjener Herren i Jerusalem, mit hjerte med en e-mail. Vi havde været venner i år, men han følte, at Herren havde bedt ham om at vente på det rigtige tidspunkt. To og et halvt år gik der, før udgivelsen kom. I løbet af denne tid, var vi lever på forskellige kontinenter. Jeg svarede ham og vores venskab blomstrede i romantik over otte måneder lange distance emailing.
Endelig, vi var sammen og han bad mig om at gifte sig med ham. Selvfølgelig, sagde jeg, “Ja.” Ophidset, købte jeg en Bride magazine til lufthavnen næste dag med så stor forventning om at vælge en kjole, wedding farver, brudepiger, musik, værker! Men snart efter, Herren spurgte mig hvis jeg ville give brylluppet til ham. Det betød, at han ville have første valg af placering, farver, blomster, alt. I første omgang var det svært at give slip på denne drøm bryllup, men jeg sagde: “Herre, hvis du vil mit bryllup kan du få det.”
Den første ting, vi følte, at Herren viste os var at have vores bryllup i Jerusalem. Vi havde ingen anelse om hvordan det vil fuldstændig ændre os ned til kernen i vores væsener. Men for os at sige “ja” til denne invitation, vi først skulle være gift lovligt i staterne. Dette førte os ind i den gamle jødiske skik på “Forlovelse”.
I den traditionelle trolovelse ceremoni, er gommen præsenteret med en kop vin fra far til bruden. Gommen tager cup tilkendegiver sin vilje til at lægge sit liv for bruden og derefter han tilbyder cup til bruden. Hvis hun tager kop, betyder det hendes vilje til at modtage hans liv, der er fastsat og tilbyde ham hendes liv. Det minder os om ord af Jesus, “Fader, tag dette bæger fra mig, dog ikke min vilje, men venlig.”
Under ceremonien et juridisk dokument, der blev underskrevet som ville kræve en skilsmisse for at få omstødt, (f.eks. Mary og Joseph). Det var fantastisk at lære forbindelser af denne gamle skik med ord og handling i Jesus, mens han var på jorden. Vi har oprettet vores ceremoni på samme måde, og det var virkelig en smuk, uforglemmelig aften. Underskrive den juridiske dokument før du tager vores løfter hjalp vores hjerter gøre overgangen til gift liv lidt langsommere end sædvanligt. Jeg havde efternavnet på min snart-til-være-mand, men var stadig bor i min fars hus.
I den gamle skik ville gommen så gå væk for at berede et sted for bruden og bruden ville forberede hans tilbagevenden. Hun vidste ikke dagen eller timen for hans tilbagevenden, men da han kom hun måtte være klar til at gå med ham til brylluppet. Hun sov ofte i sit bryllup beklaedningsgenstand i tilfælde han kom om natten (som han ofte gjorde), og hun skulle have sin fulde af olie lampe, så hun kunne løbe ud for at møde ham. (Læs Matthew 25) Da tid kom, ville nette sende vennen foran ham til at blæse shofar. Dette vil vække byfolk til brylluppet og alarm bruden, gommen var på vej. Det er interessant, hvordan Jesus slags underskrevet en dokument, ægteskab, når han udgød sit blod og lovede at komme tilbage til os. Nu er vi som sin brud forberede os til ham og ventede forventningsfuldt på hans tilbagevenden.
Vi planlagt vores bryllup på et bestemt sted i Jerusalem indtil to uger før brylluppet, da det var klart det ikke ville arbejde. Efter at have fortalt taxachaufføren vores dilemma, han kørte os til et garden på Mt. oliven og sagde, “Du kan bruge dette gratis garden.” Det var fantastisk og havde en fantastisk udsigt over Jerusalem. Vi accepterede tilbuddet.
Endelig ankom den store dag. Vi oprette ceremoni som et kors lavet af røde og hvide stof betyder Jesu, der gør os ren blod. Vi tog vores løfter i midten af korset dannelsen. En groomsman begyndte ceremoni med blæser af shofar og brudepiger kom i transporterer lanterner og iført lilla sjaler, tilkendegiver den royalty, som vi modtager gennem Jesus og vigtigheden af at holde vores lamper fuld af olie, indtil han vender tilbage.
Jeg stod på kanten af haven med min far om at gå ned ad den lange vej til Jonathan. Mange arabiske børn var kommet til deres sædvanlige legeplads at spille og endte viser op til et bryllup. Muslimske kvinder kastede rosenblade med deres stjerneklar eyed små piger. Den muslimske kald til bøn begyndte at lyd og en besætning af geder ledet af nogle små drenge vandrede gennem menneskemængden. En muslimsk mand kom ind med en pind og begyndte at fortælle min far og mig historier om haven. Den ene, at jeg aldrig vil glemme var, “denne have er kaldt ‘bøn haven’ fordi folk kommer her fra hele verden til at bede for tilbagelevering af Jesus.”
Se flotte fotos fra bryllupper her: