Brudebuket og knaphulsblomst

Brudebuketter et en af det helt centrale indkøb til bryllup. Ofte er det manden, altså gommen, der står for bestilling og indkøb af brudebuket til bruden. Ofte er det en hemmelighed hvordan en brudebuket skal se ud på dagen, så bruden kender ofte ikke farver og blomster – og så alligevel, for mange brude kan ikke lade være med at give gommen en masse instrukser om hvilke blomster, farver, pynt, stil osv. hun kan li’ i brudebuketter.

De fleste gange bunder denne “bestillings-opførsel” fra bruden ikke kun i at hun gerne vil hjælpe ham, men ganske enkelt at hun er utryg ved om han kan varetage opgaven efter hendes ønsker.

De fleste køber brudebuketter med nogle klassiske blomster såsom roser, liljer

De fleste køber brudebuketter med nogle klassiske blomster såsom roser, liljer og callaer og krydrer så med årstidens blomster. Eks. kan en kreativ efterårsbuket indeholde roser, blade, strå og forskellige bær.

Ofte har man selv nogle yndlingsblomster der betyder noget specielt for det pågældende brudepar. Mange ønsker at bevare brudebuketten efterfølgende og brudens buket bliver derfor often enten tørret eller sat ind i en glasbowle – en form for “brudebuket-akvarium” så den kan holde sig til tid og evighed – og nogle får den også sat i ramme.

Se flotte kreative bryllupsbilleder her.

Når du kommer til blomsterhandleren, er det vigtigt at du har gjort dig to overvejelser

Når du kommer til blomsterhandleren, er det vigtigt at du har gjort dig to overvejelser: pris (hvad må den koste, hvad er dit budget) og hvilke blomster / farver skal der i. Mht. prisen så ligger standard-brudebuketter omkring 500 til 1.000 kr., afhængigt af dels hvor stor og kreativ den skal være og dels hvor meget tilbehør du skal have med – eks. knaphulsblomster til gom, forlover, toastmaster, bestman osv.

Normalt bestiller man sin brudebuket senest 1 uge før

Normalt bestiller man sin brudebuket senest 1 uge før og de fleste afhenter den først på dagen, så den er helt frisk – det er også en god opgave for gommen, så han har noget at lave.

De fleste gomme har ikke ret meget at give sig til på bryllupsdagen, så lidt “blomster-terapi” og en køretur er alletider. Dog bringer mange blomsterbutikker også ud, så hvis de alligevel skal i kirken med blomsterpynt, kan du også bede dem aflevere din buket der.

Læs om elegant bryllupsplanlægning her.

For at være sikker på at få den helt rigtige buket med de vigtige blomster og farver

For at være sikker på at få den helt rigtige buket med de vigtige blomster og farver, så find nogle billeder af brudebuketter eks. her på Bryllup.dk i vores online galleri med blomster og buketter. Tag billederne med og vis blomsterhandleren! Et sparetip: for at spare penge kan du evt. selv lave en billig brudebuket.

Måske har du selv sans for det og så er det en let måde at spare 1.000 kr. på – har du selv blomster i haven eller køber du nogle billigt, kan du lave en flot buket til bruden for måske 100-200 kr. Med mindre du ER dygtig, skal du dog nok ikke regne med at din hjemmelavede brudebuket kan konkurrere med dén, Frederik gav til Mary 🙂

Læs mere om professionel bryllupsfotografering her.

indhold