Ikke alle børn har lige let ved at sidde stille ved bordet til fester og bryllupper. Derfor kan større fester let virke som en udfordring for børnefamilierne. Måske ønsker du ikke, at din store dag, skal påvirkes negativt af de små og til tider utålmodige hoveder, og derfor fravælges børn helt på gæstelisten. Dog kan dette fravalg også betyde, at en eller begge forældrene også må blive væk fra festen. Har du selv børn, ønsker du måske endda også at give dem den bedst tænkelige dag – selvom du er dagens fokuspunkt.

Hånden på hjertet, så er der ingen tvivl om, at bryllupper og store fester kan være lange og til tider usædvanligt kedelige set med børneøjne. Vælger man at inviterer børn, behøves det dog slet ikke være så kedelig. Hvis den perfekte dag for dig, kræver at ikke kun alle voksne til festen, men også alle børn får en uforglemmelig dag, så læs med her. Vi har nemlig fundet seks fine ideer, der giver børnene masser af underholdning gennem alle dagens taler og den lange middag.

1. Lav et kreativ børnebord

Mange børn elsker at være kreative. Udnyt dette til at skabe område, hvor der er plads og materiale til, at børnene kan finde deres kreative side frem. Måske har du allerede selv en masse materialer, men ellers kan du med fordel allierer dig med de deltagende forældre. Alt fra modellervoks, piberensere til det simple valg med karton, papir og masser af farveblyanter kan skabe stor glæde hos børn.

Sørg gerne for, at de kan skabe noget, som kan tages i brug allerede under festen. Fine perlekæder eller måske masker, som kan bæres på billeder. Dette kreative hjørne er også et oplagt sted at skabe små minder fra den festlige dag. Medbring et stort lærred, hvor børnene på skift kan lave fine tegninger eller små hilsner til værterne eller brudeparret.

2. Et hyggeligt legehjørne forbudt for voksne

Lav et hyggeligt område væk fra bordene, som er “forældrefri-zone”. Her skal børnene have plads til at lege og nyde hinandens selskab til festen. Alt fra klædudtøj og dukker til brætspil og legoklodser. Sørg for at vælg​ legetøj, der passer til børnenes alder​, så de bliver underholdt og ikke mister interessen for hurtigt. Lav hjørnet hyggeligt hyggeligt med puder og siddepladser tæt ved jorden. Hvis det er muligt, kan der også med fordel blive ophængt lagner eller lignende, for at skabe lidt rumdeling og ligeledes øge mængden af hygge.

3. Udnyt udendørsarealerne

Er vejret godt er det oplagt at udnytte mulige udendørs arealer, når børnene skal underholdes. Medbring blot lidt forskelligt legetøj som hulahopringe, sjippeetov, stylter og måske endda twister. Hvis der er en større udendørsareal til rådighed, er det oplagt at medbringe spil som kongespil, badminton og en fodbold. Særligt kongespil plejer også voksne at finde meget underholdende. Hvis der i løbet af festen er andre end børnene, som har brug for et lille breake, er det derfor en oplagt mulighed for at strække benene.

godter til børn ved bryllup

4. De dejligste godter kun for børn

En af mange festers højdepunkter er maden. Dog er det ikke altid, at børnene værdsætter helt den samme mad, som de deltagende voksne. Derfor er det oplagt at lave et særligt bord med dessertgodter og snacks til de små gæster. Lav evt. en lille slikbod, hvor de kan blande deres helt egen pose med lækkerier. Dette behøves bestemt ikke at koste en formue eller være meget besværligt. Her er lidt ideer til, hvad bordet kan indeholder af små godter.

  • –  Cupcakes som matcher festens farvetema
  • –  Små skåle med popcorn
  • –  Jordbærd, blåbær, hindbær og andet frugt, som nemt kan spises
  • –  Cookies
  • –  Små slikposerKun fantasien sætter grænser, og hvis godterne er forbudt for voksne, vil børnene blot elsker det endnu mere.

5. Mini biograf med de bedste børnefilm

Dette tip er meget afhængigt af festen lokaler og kræver et frit lokale. Fyld et rum med behagelige store puder og ​hovedpuder,​ samt sækkestole og madrasser, og lad børnene vælge en film. Kombiner med det tidligere nævnte godte-bord, så børnene kan medbringe deres popcorn og slik. Dette er særligt oplagt sidst på aftenen, hvor børnene måske allerede er lidt trætte og trænger til afslapning.

Flere artikler:

6. Minder der gemmes for evigt

Særligt vigtigt ved bryllupper er masser af billeder, så parret altid kan se tilbage på den uforglemmelige dag. Et bryllup er nemlig propfyldt med indtryk og oplevelser. Gør gæsterne til en altid del af at skabe bryllupsminderne ved at opstille en photobooth. Lad børnene bruge deres hjemmelavede masker og klædudtøjet til at tage søde og festlige billeder.

indhold