Tiderne skifter og mange brudepar ønsker at holde et unikt og personligt bryllup

Tiderne skifter og mange brudepar ønsker at holde et unikt og personligt bryllup. Et havebryllup kan blive smukt og unikt. Men at holde et bryllup i egen have kræver planlægning. Planlægger man et havebryllup, er der flere faktorer man skal tage højde for. Alletidersbryllup giver dig inspiration til et have bryllup i Danmark.

Vi kender det fra USA. Store flotte havebryllupper i 30 graders varme og masser af blomster i fuld flor, masser af bryllupsgæster i deres flotteste tøj. I Danmark vælger mange brudepar hvert år at holde bryllup i haven. Det er smukt, unikt og uformelt.  Tiden hvor alle bryllupper er ens er ikke mere aktuelt, de danske brudepar søger i højere grad det personlige bryllup og ønsker at skille sig ud fra mængden og det kan man, ved at holde et havebryllup.

Have som kulisse til et bryllup

Det mest fantastiske ved at holde et havebryllup, er den romantiske stemning man kan få frem. Der er højt til loftet men samtidig en tæt stemning, denne stemning kan i hjælpe på vej, ved at sætte lys i træerne og inddele haven i forskellige rum. I kan lave et “rum”, i kan bruge ved jeres reception, som har en lounge stemning med masser af puder, hvor jeres gæster kan hygge sig med et glas champagne og tapas.

Planlægningen af havebryllup

Det kræver god planlægning at arrangere et bryllup i egen have. Vejret som alle taler om, kan du ikke gøre så meget ved og da vi alle ved, at selv juli kan blive regnfuld, bliver du nød til at planlægge efter plan A og plan B. Man kommer ikke udenom et telt, et telt kan i dels bruge om aftenen, når duggen falder, men I kan samtidig bruge teltet, som jeres plan B, hvis det skulle regne på jeres bryllupsdag. Jeres telt kan dekoreres romantisk med blomster, stoffer i lyse nuancer og forskellige dekorationer.

Læs mere om hvorfor folk dropper bryllupsmessen her

Dekorationer til romantisk havebryllup

En af de vigtige ting ved et havebryllup, er jeres dekorationer. Jeres dekorationer er hele stemningen i jeres bryllup. Hold jeres dekorationer enkelt og luftigt. Brug forskellige nuancer af èn farve, sammensat med hvid eller creme. Brug lette stoffer til dekoration af stole og borde, sammensat med vintage lysestager fra et loppemarked, kan dette blive utrolig smukt. Mal små terrakotta krukker i lyse nuancer, så de passer resten af jeres dekorationer. Køb masser af lysfakler og levende lys, at bruge levende lys i haven giver en fantastisk stemning, når mørket bryder frem. Et havebryllup handler om lethed og uformelhed.

Mad til havebryllup

Ligesom jeres dekorationer, skal jeres bryllupsmad også være let. En stor grill er et fantastisk måde at fejre et havebryllup med. Få en kok til at stå ved grillen, som serverer årstidens råvarer, frisk fisk, skaldyr, mørt oksekød og årstidens grønsager.

indhold